7 +1 tips για να δείχνει το μπάνιο μεγαλύτερο

*Φωτισμός: Το φως, φυσικό ή τεχνητό, είναι σημαντικό στοιχείο για να νιώθετε ευχάριστα στο χώρο του μπάνιου, ενώ παράλληλα μειώνει τις σκιές οι οποίες κάνουν οποιοδήποτε χώρο να φαίνεται μικρότερος. Ιδανικά, φροντίστε το μπάνιο σας να φωτίζεται όσο γίνεται περισσότερο από φυσικό φως την ημέρα,  και  αν έχετε μονό φωτιστικό πάνω από το νιπτήρα, αντικαταστήστε το με μικρά spots.

 
Καθρέφτης Dea του Dick Powell (Ideal Standard)

**Καθρέφτες: Κλασικό αλλά αλάνθαστο οπτικό τρικ. Ένας μεγάλος καθρέφτης πάνω από το νιπτήρα αλλά και σε άλλους τοίχους του μπάνιου – όπως για παράδειγμα πίσω από την πόρτα – θα διπλασιάσει την αίσθηση του χώρου, αντανακλώντας ταυτόχρονα και περισσότερο φως. Προσοχή όμως: Αν οι καθρέφτες τοποθετηθούν εντελώς αντικριστά μεταξύ τους, θα δημιουργούν πολλαπλά είδωλα και το αποτέλεσμα θα είναι κουραστικό.  Επιπλέον, ένας καθρέφτης μπορεί να κρύβει στην πραγματικότητα έναν καλά οργανωμένο αποθηκευτικό χώρο, προσφέροντας περισσότερη λειτουργικότητα στο μπάνιο!

***Χρώματα: Είναι γεγονός ότι ένας χώρος με ανοιχτόχρωμους τόνους δείχνει πάντα μεγαλύτερος, σε σύγκριση με έναν με πιο σκούρος. Διαλέξτε πλακάκια σε ανοιχτά χρώματα και βάψτε αν μπορείτε τις πλαϊνές  επιφάνειες αλλά και την οροφή, σε επίσης ανοιχτόχρωμους τόνους. Φροντίστε  τα  βασικά αντικείμενα ή τα έπιπλα του μπάνιου να είναι σε μια χρωματική αρμονία. Θυμηθείτε ότι ένας σκούρος όγκος στο χώρο, περιορίζει την οπτική μας αντίληψη και τον κάνει να φαίνεται μικρότερος. Κρατήστε πιο έντονα χρώματα και αντιθέσεις μόνο για τα μικρά αξεσουάρ!

 ****Γραμμές: Όπου υπάρχουν ευθείες, το μάτι …ρέει χωρίς εμπόδια. Η τοποθέτηση πλακιδίων στο πάτωμα σε ευθείες γραμμές, θα βοηθήσει το μπάνιο σας να φανεί πιο μακρύ απ’ ότι είναι. Επίσης, επιλέξτε πλακίδια με όσο γίνεται μεγαλύτερη διάσταση, για να περιορίσετε τις «οπτικές διακοπές» στο δάπεδο. Στην περίπτωση που βρίσκεστε στο στάδιο της κατασκευής ή σε διαδικασία ανακαίνισης, σκεφτείτε την περίπτωση να τοποθετήσετε τα ίδια πλακάκια στο δάπεδο και στους τοίχους, ώστε να χάνονται τα όρια του χώρου!


Σειρά Connect του Robin Levien ( Ideal Standard )

***** Διαφάνεια: Χρησιμοποιείστε όσο μπορείτε διάφανα υλικά και περιορίστε τους τοίχους ή ό,τι δημιουργεί αδιαπέραστα οπτικά όρια, όπως οι κουρτίνες στο ντους. Μια καμπίνα ντους, ή ένα διάφανο πάνελ μπανιέρας, θα κάνουν το μπάνιο σας όχι μόνο να φαίνεται μεγαλύτερο, αλλά θα το αναβαθμίσουν συνολικά, προσθέτοντας μοντέρνο και σοφιστικέ στιλ.

******Τάξη: Τακτοποιήστε τα μπουκαλάκια και τα καθημερινά αξεσουάρ ατομικής υγιεινής, σε εργονομικά σχεδιασμένες αποθηκευτικές λύσεις. Ένας τακτοποιημένος χώρος, χωρίς μικρά αντικείμενα που δημιουργούν φασαρία στο μάτι, δημιουργεί ηρεμία και ψυχική χαλάρωση, ενώ αποκαλύπτει τις πλήρεις διαστάσεις του. Τα έπιπλα που ακουμπούν στο δάπεδο, περιορίζουν τόσο οπτικά όσο και πρακτικά την ελεύθερη κίνηση στο χώρο του μπάνιου. Επιλέξτε μια κρεμαστή αποθηκευτική μονάδα, βάλτε στενά ραφάκια στο χρώμα του τοίχου, κρεμάστε από ένα γάντζο το καλαθάκι με τα άπλυτα.


Επιπλο της σειράς Ideal Smart ( Ideal Standard)

******* Εντοιχίστε το: Διαλέξτε εντοιχισμένο καζανάκι, σε περίπτωση που χτίζετε ή ανακαινίζετε, για να δημιουργήσετε έναν οπτικά ενιαίο χώρο γύρω από τα είδη υγιεινής.  Η τοποθέτησή του είναι πολύ απλή, η λειτουργία του πιο αθόρυβη και δεν υπάρχει αμφιβολία  πως  το αισθητικό αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!

********Μπάνιο «τσέπης»: Κι όμως, χωράει! Νιπτήρες, κεραμικά είδη υγιεινής και αποθηκευτικοί χώροι, έχουν γίνει αντικείμενο μελέτης κορυφαίων βιομηχανικών σχεδιαστών που δημιούργησαν ολοκληρωμένες λύσεις σε ειδικές διαστάσεις και εργονομικά χαρακτηριστικά που αξιοποιούν κάθε τετραγωνικό εκατοστό χωρίς να θυσιάζουν τη λειτουργικότητα και την αισθητική που επιθυμούμε για το μπάνιο μας.

Σειρά Connect Space για μικρές διαστάσεις του Robin Levien ( Ideal Standard)

*Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες την εταιρεία Ideal Standard 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk