Ρέντσι:Η περίπτωση της Ιταλίας είναι διαφορετική από της Ελλάδας

Η περίπτωση της Ιταλίας είναι διαφορετική από εκείνη της Ελλάδας, είπε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, μιλώντας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Ο Ρέντσι τόνισε ότι όταν έρθει η ώρα να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Ιταλία δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα. «Θεωρώ ότι το Κοινοβούλιο έλαβε το μήνυμα από τον Απρίλιο του 2013» είπε.

Η περίπτωση της Ιταλίας είναι διαφορετική από εκείνη της Ελλάδας, είπε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, μιλώντας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, ο Ρέντσι είπε ότι δεν είναι σωστό να γίνονται συγκρίσεις με την Ιταλία.

«Η Ιταλία, όταν θα πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα της εκλογής νέου του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα, γιατί θεωρώ ότι το Κοινοβούλιο διάβασε το μάθημα, έλαβε το μήνυμα από τον Απρίλιο του 2013. Είμαι βέβαιος ότι το Κοινοβούλιο της Ιταλίας θα μπορέσει να κάνει ό,τι χρειάζεται εντός των καθορισμένων χρονικών ορίων» τόνισε ο ιταλός πρωθυπουργός.

«Τρέφω ιδιαίτερο σεβασμό στην Ελλάδα και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και σε ό,τι αφορά τον εσωτερικό πολιτικό διάλογο στην Ελλάδα» είπε ο Μ.Ρέντσι.

«Εύχομαι να μπορέσουν να λύσουν τα θέματά τους και ελπίζω αυτό να επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει την πορεία προς την έξοδο από την κρίση» δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk