Κ. Αρβανιτόπουλος: «Ας εκλέξουμε πρώτα Πρόεδρο»

Την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου ο βουλευτής της Ν.Δ., Κ. Αρβανιτόπουλος μιλά στους Άρη Ραβανό και Αιμ. Περδικάρη για την προεδρική εκλογή και το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικού σκοπού

Την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου ο βουλευτής της Ν.Δ., Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος μίλησε στους Άρη Ραβανό και Αιμίλιο Περδικάρη για την προεδρική εκλογή και το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικού σκοπού.{{{ audio1 }}}

Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

«Εγώ έχω πει ότι πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος. Πρέπει να εκλεγεί, γιατί τα μαύρα σύννεφα πυκνώνουν πάνω από την ελληνική οικονομία και την ελληνική Πολιτεία και νομίζω ότι είναι εθνική ευθύνη όλων να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας.»

Για την παρέμβαση Στουρνάρα

«Είναι απολύτως ορθή και δικαιολογημένη. Ο κ. Στουρνάρας έκανε μια παρέμβαση, η οποία αφορούσε τα σύννεφα που μαζεύονται πάνω από την οικονομία. Νομίζω ότι ήταν απολύτως επιβεβλημένη, λόγω της κρισιμότητας των στιγμών και επειδή ο ελληνικός λαός έχει κάνει τεράστιες θυσίες για να βρεθούμε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα και πρέπει να είναι ενήμερος, γιατί αυτό που διακυβεύεται είναι το κεφάλαιο που δημιουργήθηκε από τις θυσίες του ελληνικού λαού. Έκανε μια παραίνεση, ότι για εθνικούς λόγους και λόγους που σχετίζονται με την εθνική οικονομία πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ποιος διαφωνεί με αυτό; »

Για τη συναίνεση με την αντιπολίτευση

«Η Αξιωματική Αντιπολίτευση μάς κατηγορεί ότι δεν συζητούμε και έχει κάνει καραμέλα τη συναίνεση. Η πιο έμπρακτη μορφή συναίνεσης ήταν η υποψηφιότητα Δήμα, ο οποίος προτάθηκε από την κυβέρνηση. Αυτή τη στιγμή, η Κυβέρνηση είχε μια ευθύνη. Να προτείνει στην εθνική αντιπροσωπία ένα πρόσωπο που ενώνει και δεν διχάζει. Αυτή είναι η πιο έμπρακτη μορφή συναίνεσης και διάθεσης για συναίνεση.

Η δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ χθες, ήταν θετική. Βάσει του πνεύματος του Συντάγματος, περιμένω ότι όλοι οι συνάδελφοι θα ψηφίσουν κατά συνείδηση, αφήνοντας τις κομματικές σκοπιμότητες και ψηφίζοντας εθνικά. Η δήλωση αυτή συνάδει με το πνεύμα του Συντάγματος ότι ο βουλευτής σε τέτοιες κορυφαίες στιγμές ψηφίζει κατά συνείδηση. Ο καθένας από εμάς αν, ο μη γένοιτο, η χώρα μπει σε περιπέτεια, θα λογοδοτήσει. Σηκώνουμε λοιπόν το βάρος της εθνικής ευθύνης. Πιστεύω, ελπίζω και εύχομαι ότι όλοι οι συνάδελφοι θα ψηφίσουν σε αυτές τις ψηφοφορίες με βάση τη συνείδησή τους, το εθνικό καθήκον και το εθνικό συμφέρον.»

Για πρόωρες εκλογές

«Έχουμε πει ότι θα εκλέξουμε ΠτΔ και κάποια στιγμή θα πάμε σε εκλογές. Δεν είπαμε ότι θα καταργήσουμε τις εκλογές σε αυτόν τον τόπο. Το φθινόπωρο του 2015, το Νοέμβριο, για παράδειγμα, είναι τρεις μήνες πριν τη λήξη της τετραετίας. Λέμε να μην είναι μια ημερομηνία που θα μας οδηγήσει σε μια πρόωρη και παρατεταμένη προεκλογική εκστρατεία, διότι κι αυτό θα διαλύσει την οικονομία. Αν υπήρχε μια σοβαρή πρόταση της Αντιπολίτευσης, για παράδειγμα, να πάμε για εκλογές το Νοέμβριο του 2015, η κυβέρνηση θα το συζητούσε. Τώρα, τα άλλα δεν είναι σοβαρά πράγματα. Κυβέρνηση Εθνικού σκοπού; Δηλαδή, εμείς τι είμαστε; Περιορισμένης ευθύνης;»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk