Εχουν γίνει ως τώρα τρεις συναντήσεις (που καμία δεν έχει ανακοινωθεί) ανάμεσα στον γραμματέα της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα με στόχο να υπάρξει μία προγραμματική συμφωνία για συμπόρευση στις εκλογές, όποτε αυτές κι αν γίνουν. Το τι λέγεται σε αυτές τις συναντήσεις και κυρίως το τι υποσχέσεις εκατέρωθεν δίνονται έχουν ενδιαφέρον και σας τα μεταφέρω ευθύς αμέσως. Πρώτα σε αυτά που συγκλίνουν τα δύο κόμματα: συμφωνούν ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και στην παραμονή της χώρας στο ευρώ, ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν μονομερείς ενέργειες έναντι του Μνημονίου και κυρίως έναντι του χρέους και μηδενική ανοχή σε περιπτώσεις σκανδάλων και διαφθοράς από το 1974 έως σήμερα.
nnn
Δεν έχει όμως επέλθει πλήρης συμφωνία. Και τούτο γιατί δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει ποιες θα είναι οι κόκκινες γραμμές και κυρίως πώς θα γίνει η διαπραγμάτευση του χρέους. Α, να μην το ξεχάσω. Εγιναν και ορισμένες κουβέντες για τα ψηφοδέλτια. Μου λένε –και αυτό το λένε στελέχη της ΔΗΜΑΡ που δεν πρόσκεινται όμως στον κ. Κουβέλη –ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποσχεθεί στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να είναι πρώτος στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας και εν συνεχεία (εάν σχηματίσει κυβέρνηση) να τον κάνει… Πρόεδρο της Βουλής!


Στουρνάρας: Δεν πληρώνω ΕΝΦΙΑ

Αυτός συνέταξε τον νόμο για τον ΕΝΦΙΑ, αυτός θέλει τώρα να εξαιρεθεί. Ο κεντρικός τραπεζίτης Ι. Στουρνάρας αρνείται να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα ιδιοκτησίας της Τράπεζας της Ελλάδος και προσκομίζει δύο έγγραφα. Μία γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συμβουλίου και το καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος που αναφέρει ρητά ότι η Τράπεζα δεν πληρώνει φόρους. Με μία όμως διαφορά: το καταστατικό που επικαλείται ο κ. Στουρνάρας έχει συνταχθεί στις αρχές του περασμένου… αιώνα και έγινε αυτή η πρόβλεψη ώστε να μη φεύγουν χρήματα από ένα ταμείο του κράτους και να πηγαίνουν σε άλλο.


Βιζόν εναντίον ΣΥΡΙΖΑ

Ως «λυτρωτή» περιμένουν στην Καστοριά οι κάτοικοί της τον Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος θα βρίσκεται στην πόλη τους το Σάββατο το απόγευμα. Και τούτο γιατί οι Καστοριανοί ξιφουλκούν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ επειδή μία οικολογική συνιστώσα του έχει ταχθεί (όπως σας είχα εγκαίρως ενημερώσει) εναντίον των βιομηχανιών γούνας. Τώρα προσέξτε τι γίνεται. Στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε στην Καστοριά ένα μεγάλο ποσοστό, αλλά μετά τα όσα υποστήριξε η οικολογική οργάνωσή του το ποσοστό του στις δημοσκοπήσεις πέφτει. Βεβαίως το ΠαΣοΚ αξιοποίησε όλη αυτή την πολεμική του ΣΥΡΙΖΑ προς τις… βιζόν. Εστειλε προπομπό του κ. Βενιζέλου την Αφροδίτη Αλ Σάλεχ (που μίλησε στη γλώσσα των γουνοποιών) ενώ στελέχη του ΠαΣοΚ άρχισαν τις δηλώσεις. Ο Π. Κωστούλας (θα είναι υποψήφιος βουλευτής) είπε ότι «ο Τσίπρας μετά από αυτό που έκανε δεν τολμά να έρθει στην Καστοριά», ενώ ο γραμματέας της Νομαρχιακής Π. Βαρσάμης ζήτησε «καθαρές κουβέντες για την ανάπτυξη». Το σημαντικότερο όμως είναι ότι και ο κ. Βενιζέλος θα ασχοληθεί με τη γούνα. Θα ανακοινώσει την ένταξή της στο ΕΣΠΑ, στον τομέα των εξωτερικών δράσεων.


Χρυσαυγίτες και Πρόεδρος

Αίτημα για να προσέλθουν στη Βουλή ώστε να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας καταθέτουν οι έγκλειστοι χρυσαυγίτες. Απ’ ό,τι μαθαίνω ο αρμόδιος εισαγγελέας φυλακών που θα εξετάσει το αίτημα δεν είναι αρνητικός σε τέτοια περίπτωση. Ετσι, εάν τους δοθεί άδεια θα είναι παρόντες στη Βουλή και στις τρεις ψηφοφορίες. Σας έχω όμως και άλλα νέα για τους χρυσαυγίτες στον Κορυδαλλό. Εχουν ταράξει τα συμβούλια φυλακών με αιτήματα για επισκέψεις. Τα συμβούλια δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να ασχολούνται με την έγκριση ή απόρριψη επισκέψεων στους έγκλειστους χρυσαυγίτες. Εδωσαν άδεια μόνο για να τους επισκεφθούν ένας Γερμανός του νεοναζιστικού κόμματος του NPD και ένα στέλεχος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου της Κύπρου (αδελφό χρυσαυγίτικο κόμμα). Και κάτι ακόμα. Εγινε δεκτό το αίτημα του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χρ. Παππά να… εκκλησιάζεται. Του επέτρεψαν να πηγαίνει σε ένα εκκλησάκι στις γυναικείες φυλακές, αλλά ξεχωριστά από τις γυναίκες κρατούμενες.


Πότε, Χορστ, θα κάνει ξαστεριά;

Φανταστείτε την έκπληξη που έπαθε ένα κλιμάκιο της τρόικας καθώς και ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ όταν στην πτήση της Aegean από Βρυξέλλες σε Αθήνα και ενώ βρίσκονται σε ύψος 38.000 μέτρων «έπεσαν» σε μία ομάδα… αγανακτισμένων Κρητικών. Τους αναγνώρισε και τους τα… έψαλε. Οι Κρητικοί έβγαλαν από τις αποσκευές τους λύρες και άρχισαν να τους τραγουδούν με μία μικρή παραλλαγή το ριζίτικο τραγούδι «Πότε θα κάνει ξαστεριά». Και οι μερακλωμένοι Κρητικοί άλλαξαν τους στίχους τραγουδώντας «πότε θα κάνει ξαστεριά, για να σκοτώσω Γερμανούς και έλληνες προδότες». Οι τροϊκανοί τα έχασαν, ένας-δύο προσπαθούσαν να μάθουν από διπλανούς επιβάτες τι ακριβώς έλεγαν οι Κρητικοί, ενώ ένας άλλος επιβάτης ανέλαβε να… υπερασπιστεί τους τροϊκανούς. Τους είπε να σταματήσουν γιατί όλα αυτά είναι… «καραγκιοζιλίκια». Οι επιβάτες όμως χειροκροτούσαν τους λυράρηδες.

HeliosPlus