πΓΔΜ: Οι περισσότεροι τουρίστες είναι Τούρκοι και Ελληνες

Στην δεύτερη θέση της λίστας με τους περισσότερους ξένους τουρίστες στην ΠΓΔΜ έρχονται οι Ελληνες, οι οποίοι μέχρι πριν από μερικούς μήνες καταλάμβαναν την πρώτη θέση.

Στην δεύτερη θέση της λίστας με τους περισσότερους ξένους τουρίστες στην πΓΔΜ έρχονται οι Ελληνες, οι οποίοι μέχρι πριν από μερικούς μήνες καταλάμβαναν την πρώτη θέση.

Σήμερα, οι τούρκοι τουρίστες στην πΓΔΜ «εκτοπίζουν» από την πρωτιά τους Ελληνες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της πΓΔΜ, οι περισσότεροι αλλοδαποί τουρίστες τον Οκτώβριο του 2014 προέρχονται από την Τουρκία (7.563 τουρίστες και 11.019 διανυκτερεύσεις), την Ελλάδα (4.164 τουρίστες και 6.585 διανυκτερεύσεις) και τη Σερβία (3.551 τουρίστες και 6.983 διανυκτερεύσεις).

Το ποσοστό των τούρκων τουριστών, επί του συνόλου των αλλοδαπών τουριστών στην πΓΔΜ, ανήλθε τον Οκτώβριο του 2014 στο 19%, ενώ οι διανυκτερεύσεις τους στο 13,4% επί του συνόλου των διανυκτερεύσεων αλλοδαπών τουριστών.

Κατά την ίδια περίοδο, το ποσοστό των ελλήνων τουριστών, επί του συνόλου των αλλοδαπών τουριστών στην πΓΔΜ, ανήλθε στο 10,5%, ενώ οι διανυκτερεύσεις τους στο 8% επί του συνόλου των διανυκτερεύσεων, και των Σέρβων στο 8,9% και οι διανυκτερεύσεις τους στο 8,5%.

Η Στατιστική Υπηρεσία της πΓΔΜ καταγράφει ότι ο αριθμός των τούρκων τουριστών στην πΓΔΜ αυξάνεται όλο και περισσότερο τους τελευταίους μήνες και πλέον αυτοί είναι οι περισσότεροι ξένοι τουρίστες στη χώρα.

Ο αριθμός των τουριστών (αλλοδαπών και ημεδαπών) στην πΓΔΜ, τον Οκτώβριο του 2014, ανήλθε στις 62.079, αυξημένος κατά 1,3% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013, ενώ οι διανυκτερεύσεις ανήλθαν στις 143.807 αυξημένες κατά 3,9%.

Οι αφίξεις των αλλοδαπών τουριστών στην πΓΔΜ τον Οκτώβριο του 2014 μειώθηκαν κατά 4,8% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2013, ενώ οι αφίξεις των ημεδαπών τουριστών κατά το ανωτέρω διάστημα αυξήθηκαν κατά 14,3%.

Την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2014, ο αριθμός των τουριστών (αλλοδαπών και ημεδαπών) στην πΓΔΜ αυξήθηκε κατά 5,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2013, ενώ οι διανυκτερεύσεις αυξήθηκαν κατά 2%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk