Η Βουλή της Πορτογαλίας αναγνώρισε το παλαιστινιακό κράτος

Το πορτογαλικό κοινοβούλιο υιοθέτησε πρόταση με την οποία καλεί την κυβέρνηση να αναγνωρίσει ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος. Το αίτημα, που κατέθεσαν από κοινού η κεντροδεξιά πλειοψηφία και το Σοσιαλιστικό Κόμμα, προτείνει «την αναγνώριση, σε συντονισμό με την ΕΕ, του κράτους της Παλαιστίνης ως ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους».

Το πορτογαλικό κοινοβούλιο υιοθέτησε πρόταση με την οποία καλεί την κυβέρνηση να αναγνωρίσει ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Το αίτημα, που κατέθεσαν από κοινού η κεντροδεξιά πλειοψηφία και το Σοσιαλιστικό Κόμμα, προτείνει «την αναγνώριση, σε συντονισμό με την ΕΕ, του κράτους της Παλαιστίνης ως ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους».

Η κυβέρνηση πρέπει «να συνεχίσει να προωθεί τον διάλογο και την ειρηνική συνύπαρξη δύο δημοκρατικών κρατών, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης» εκτίμησαν οι βουλευτές, προσθέτοντας ότι «μόνο οι διαπραγματεύσεις μπορούν να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή αυτή».

Η κυβέρνηση «θα επιλέξει την πιο κατάλληλη στιγμή» για να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος, απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών Ρούι Μασέτε απευθυνόμενος στους βουλευτές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk