Ο Γιώργος Νταλάρας, η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία συναντιούνται από την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, στη σκηνή για να θυμηθούν και να μας θυμίσουν τραγούδια σταθμούς στο ελληνικό τραγούδι. Στην συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το απόγευμα της Τετάρτης στην «Ιερά Οδό», στον χώρο των όπου θα εμφανίζονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, οι τρεις τραγουδιστές έθεσαν ως στόχο της ένωσής τους, να παρουσιάσουν ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα για τους θεατές τους.
Οι τρεις καλλιτέχνες συναντιούνται 36 χρόνια μετά. Ήταν το 1978 όταν για πρώτη φορά η Ελένη Βιτάλη και η Γλυκερία συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Γιώργου Νταλάρα με τον Γιάννη Μαρκόπουλο στην ιστορική «Διαγώνιο» στην Πλάκα. Τώρα ανταμώνουν ξανά. Με τα «κορίτσια του» όπως απευθύνθηκε ο Γιώργος Νταλάρας στην Ελένη Βιτάλη και στη Γλυκερία τόνισε ότι είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα, αφού γνωρίστηκαν στην εφηβεία τους και με την ίδια ενέργεια και πάθος ανεβαίνουν στη σκηνή.
Με σκηνικό την αλάνα ενός σπιτιού οι Γιώργος Νταλάρας, Ελένη Βιτάλη και Γλυκερία δήλωσαν ότι η παρούσα συνεργασία τους κάνει ευτυχισμένους. Η Ελένη Βιτάλη τόνισε μεταξύ άλλων ότι κάθε καλλιτέχνης πρέπει να νοιάζεται για το κοινό του ενώ από την δική του πλευρά ο Γιώργος Νταλάρας φάνηκε αισιόδοξος ότι παρά τις δύσκολες εποχές που περνά η Ελλάδα θα τα καταφέρει, εφόσον έχουμε περάσει και χειρότερα και τα έχουμε καταφέρει. Η Γλυκέρια επισήμανε ότι η απόφαση για τον Ν. Ρωμανό ίσως άναψε ένα κεράκι αισιοδοξίας. «Ίσως αυτοί οι 300 φωτιστούν λίγο περισσότερο και σε προέκταση πέρα από αυτό το γεγονός, κάνουν και άλλα σοφότερα πράγματα», είπε η ερμηνεύτρια

Το πρόγραμμά τους αναμένεται να είναι τετράωρο ενώ όπως δήλωσε ο Γιώργος Νταλάρας Σε μία δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας, αλλά και για τη δουλειά μας, εμείς αισθανόμενοι ένα χρέος απέναντι στον εαυτό μας και σε αυτό που υποστηρίζουμε και αγαπάμε και είναι το ελληνικό τραγούδι, χωρίς παραινέσεις από άλλους, εντελώς αυθόρμητα, ξανασυναντιόμαστε μετά από 30 χρόνια και λίγο παραπάνω, το ίδιο σχήμα. Πέρασαν πολλά χρόνια, τίποτα όμως δεν άλλαξε στη σχέση μας, κάναμε τις διαδρομές μας ο καθένας και μας ενώνει το γεγονός ότι από τότε μέχρι σήμερα η αγάπη, η εκτίμηση, η αποδοχή και ο σεβασμός αντί να λιγοστέψουν μεγαλώνουν ενώ υποσχέθηκε ότι και οι τρεις «θα ανέβουμε στη σκηνή και θα παίξουμε με τα παιχνίδια μας».


INFO

OI τρεις ερμηνευτές συνοδεύονται από τους εξής μουσικούς: Γιώργος Παπαχριστούδης, πιάνο – διεύθυνση ορχήστρας, Γιώργος Μάτσικας, μπουζούκι, Γιώργος Ρόκας, μπουζούκι, Δημήτρης Λάππας, κιθάρα – μπουζούκι, Νίκος Ζέρβας, πλήκτρα, Χρήστος Ζέρβας, κιθάρα, Κωνσταντίνος Φωτιάδης, κιθάρα, Θανάσης Σοφράς, μπάσο, Πόλυς Πελέλης, μπάσο, Ντάσσο Κούρτι, ακορντεόν, Ζήσης Σκλαβουνάκης, βιολί, Αποστόλης Βαγγελάκης, πνευστά, Πέτρος Κούρτης, κρουστά, Πέτρος Πελέλης, κρουστά, Γρηγόρης Συντρίδης, τύμπανα. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Νταλάρας. Ενορχηστρωτική επιμέλεια: Γιώργος Νταλάρας, Γιώργος Παπαχριστούδης, Στέλιος Φωτιάδης, Δημήτρης Λάππας. Ο Νίκος Σούλης έχει επιμεληθεί σκηνοθετικά το πρόγραμμα. Ιερά Οδός (Ιερά Οδός 18-20) Ημέρες παραστάσεων: Παρασκευή και Σάββατο Τηλέφωνο κρατήσεων: 210-3428272