Π. Φιλιππίδης: «Έχει δίκιο η Χρυσούλα Διαβάτη»

Την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου ο Πέτρος Φιλιππίδης μίλησε στον Βήμα fm για το θέατρο, τη βράβευση Ρουβά και την αντίδραση Διαβάτη και τις πολιτικές εξελίξεις

Την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου ο Πέτρος Φιλιππίδης μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για το θέατρο, τη βράβευση Ρουβά και την αντίδραση Διαβάτη και τις πολιτικές εξελίξεις.

Για τα θέατρα της Αθήνας

«Κάποιος πρέπει να τα πει τα πράγματα με το όνομά τους και λέω ότι είναι περισσότερο ψώνιο παρά μεράκι. Κακώς εννοούμενο ψώνιο. Βέβαια, μην είμαι εντελώς αφοριστικός. Λέω, όμως, ότι δεν μπορούν να υπάρχουν 1.000 οράματα. Και θα μου πεις «γιατί να είναι όραμα το δικό σου και το άλλο δεν είναι;». Αυτό θα το κρίνει ο κόσμος, από αυτό που βλέπει. Πρέπει να γίνει μια πολύ σοβαρή κουβέντα για το τι είναι θέατρο και πού πάει. Κι ας είμαι απ’ έξω σ’ αυτό, αλλά δεν μπορεί το θέατρο να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας.»

Για τη βράβευση Ρουβά και την αντίδραση Διαβάτη

«Η κυρία Διαβάτη έχει δίκιο. Είναι μια σπουδαία ηθοποιός, η οποία έχει παίξει και έχει κάνει πολύ σημαντικά πράγματα στο θέατρο και έχει αφιερώσει πραγματικά τη ζωή της σ’ αυτό. Το πάθος και η ενέργειά της και ο τρόπος με τον οποίο έχει παίξει οποιοδήποτε είδος είναι εξίσου σημαντικό και μιλάει με τον ίδιο τρόπο και το ίδιο πάθος και πρέπει να την καταλάβουμε. Πονάει γι’ αυτό. Ο καθένας, όπως έχουμε γίνει σήμερα, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και αυτό διεκδικεί. Αν το πούμε αυτό, ας κάνει ό,τι θέλει καθένας. Το τελικό κριτήριο είναι ο κόσμος. Φτάνει να μην καθοδηγείται, να μην παραπλανάται. Για τον Σάκη Ρουβά, είπαμε ότι αν αποφασίσει κανείς να κάνει ό,τι θέλει, ας μας το πει και αυτός. Το αν έπρεπε να βραβευθεί, είναι θέμα επιτροπής. Δεν θα ήμουν, όμως, σε καμία επιτροπή και ας πούμε ότι έχω μετανιώσει και για καθένα βραβείο που έχω πάρει. Δεν θα ήθελα και συνεχίζω να πιστεύω ότι τα βραβεία δεν είναι σημαντικά.»

Για τις πολιτικές εξελίξεις και το ενδεχόμενο εκλογών

«Δεν νομίζω (ότι θα κινδυνεύσουμε αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση). Δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι. Μακάρι να άλλαζε κι ας το έκανε ο οποιοσδήποτε, αλλά δεν νομίζω ότι αλλάζει τόσο εύκολα. Είναι προκαθορισμένα αυτά. Την πολιτική στη χώρα μας δεν νομίζω ότι την ασκεί η κυβέρνηση και δεν νομίζω ότι πραγματικά ξέρει κανείς τι συμβαίνει. Αυτό είναι που δημιουργεί την αβεβαιότητα και όλα τα προβλήματα και δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι και αυτοί που κυβερνάμε καταλαβαίνουν τι συμβαίνει. Δεν θα αλλάξει λοιπόν κάτι. Δεν είναι, όμως, απαραίτητο να συμβαίνουν και τα δύο ταυτόχρονα (σ.σ.: να μην πάμε σε εκλογές). Ας πάμε σε εκλογές. Η πίστη μου είναι ότι δεν θα αλλάξει κάτι σημαντικά. Πιθανόν (ν’ αλλάξει με την κυβέρνηση Αριστεράς). Δεν συμφωνώ μ’ αυτό, όμως (σ.σ.: με την άποψη Χαϊκάλη ότι «πρέπει να πετάξουμε την τρόικα στη θάλασσα), αλλά υπάρχουν και οι ενδιάμεσες αποχρώσεις.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk