Γ. Πανούσης: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας μόνο μετά από εκλογές

Την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, μίλησε στον Βήμα fm για την προεδρική εκλογή

Την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης μίλησε στους Άρη Ραβανό, Αργύρη Παπαστάθη και Αιμίλιο Περδικάρη για την προεδρική εκλογή.{{{ audio1 }}}

Για την προεδρική εκλογή

«Το σύστημα έχει εγκλωβιστεί από παντού. Δεν μιλάνε, επί τρία χρόνια, οι πολιτικοί αρχηγοί μεταξύ τους. Δεν είναι δυνατόν να μην ανταλλάσσουν Σαμαράς, Βενιζέλος, Τσίπρας και Κουβέλης απόψεις και να διαφωνούν ή να συνεχίζουν. Φτάνουμε τώρα σε μια κρίσιμη ωρίμανση του συστήματος, διότι έχουμε τη θεσμική διαδικασία ανάδειξης του Προέδρου της Δημοκρατίας. Κρίσιμη δεν είναι κατά τη γνώμη μου, διότι ο Πρόεδρος δεν έχει καμία εξουσία. Είναι λίγο συμβολικό και καθίσταται πολιτικό, λόγω αυτής της συγκυρίας. Ότι πάμε σε εκλογές. Σε πολιτικό επίπεδο, όμως, δεν υπάρχει ισορροπία δυνάμεων. Αυτά δεν υπάρχουν (σ.σ.: επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση) και δεν είναι θέμα να μπει ξανά στην κυβέρνηση. Και μόλις μπήκαμε, χάλια μπήκαμε. Με τέσσερις ανθρώπους.

Εκ των πραγμάτων, εδώ που είμαστε, μετά τις εκλογές (για μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας). Εκτός και αν συμβεί κάτι… Δεν το βλέπω, δεν βλέπω την εθνική καταστροφή που μπορεί να αλλάξει τις γραμμές των κομμάτων. Αν τη δούμε; Εκεί θα είμαστε να τη δούμε όλοι.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk