Χαϊκάλης:Ο Δήμας καλή υποψηφιότητα μόνο για την Κεντροδεξιά

Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, μίλησε στον Βήμα fm για την προεδρική εκλογή

Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Παύλος Χαϊκάλης μίλησε στους Γιώργο Κακούση και Δημήτρη Πετρόπουλο για την προεδρική εκλογή.{{{ audio1 }}}

Για την προεδρική εκλογή

«Θα έλεγα ότι είναι μια υποψηφιότητα που δεν είναι δέλεαρ για να ψηφίσει κάποιος όπως π.χ. ο Πολύδωρας Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι μια υποψηφιότητα από την Κεντροδεξιά, η οποία σε μια συγκυβέρνηση μόνο προβλήματα θα δημιουργούσε. Δεν ξέρω αν θα ισχύσουν και όσα λέγονται για το ΠΑΣΟΚ ότι έχει και εκείνο προβλήματα με την υποψηφιότητα Δήμα, παρότι βγήκε ο κ. Βενιζέλος και είπε ότι θα τον στηρίξει. Είναι μια υποψηφιότητα καλή, αλλά όχι αυτή που θα ήθελαν… Όταν υπάρχει συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ εννοώ, γιατί θα μπορούσε π.χ. να είναι ο Αλέκος Παπαδόπουλος, για να συγκεντρώσει και τους αμφισβητίες και διαμαρτυρόμενους από την αριστερή πτέρυγα.

Όχι. Εγώ δεν θα τον ψήφιζα. Δεν είναι μια προσωπικότητα που θα ψήφιζα. Καλός και συμπαθής πολιτικός, αλλά μην ξεχνάμε ότι το παρελθόν του έχει μία ιστορία. Είναι ένας άνθρωπος που δέχεται χαστούκι και αυτό ηχεί στα αυτιά μου ακόμα. Με τη Μαρίκα Μητσοτάκη εννοώ… Δεν υπάρχει περίπτωση. Πάνω από τον Δήμα ή οτιδήποτε, είναι οι αποφάσεις του συνεδρίου (των ΑΝΕΛ). Και πάνω από ένα πρόσωπο είναι πάντα οι αποφάσεις ενός συνεδρίου, ενός κόμματος και κινήματος που ουσιαστικά έχει λειτουργήσει κάτω από δημοκρατικές συνθήκες και έχει βγάλει μια απόφαση.»

Για την αντίδραση Διαβάτη στη βράβευση Ρουβά

«Η κυρία Διαβάτη έχει απόλυτο δίκιο. Και λίγα είπε. Δεν μπορεί να κρίνονται κάποιοι άνθρωποι και να απολαμβάνουν τιμών, όταν δεν υπάρχει ανάλογη παιδεία, επειδή κάποιοι προφασίστηκαν ανεπίσημα – και όχι επίσημα, σε μια παράσταση σε θέατρο – ότι σε μια ιδιωτική παράσταση έπαιξε τον Διόνυσο. Πρέπει να βραβευτεί σαν ηθοποιός; Γιατί, δηλαδή; Μεγάλη ερμηνεία δεν ήταν. Δεν ήταν κάτι που εντυπωσίασε το κοινό. Μοντέλο μεν, αλλά δεν συνέβη μια συγκλονιστική ερμηνεία που θα έπρεπε να βραβευτεί. Δεν είναι δυνατόν να μην τιμώνται ηθοποιοί με ιστορική προσφορά και ακόμη και πρωτοεμφανιζόμενοι, για να βραβευτούν, πρέπει να τηρούνται κάποιοι κανόνες. Με ποιο δικαίωμα αποφασίζουν κάποιοι ότι πρέπει να βραβευτεί ο Ρουβάς, τη στιγμή που ουσιαστικά δεν έτυχε κάποιας ηθικής απολαβής και στήριξης από το κοινό. Είσαι μέσα στα βραβεία και πρέπει να σηκώσεις τη φωνή, να αντιταχθείς και όχι να πας σπίτι σου και να παίρνεις μετά τηλέφωνα. Οπότε, σε κάθε περίπτωση, συντάσσομαι με την κυρία Διαβάτη.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk