Π. Μουτσινάς: Δεν ψηφίζω για Πρόεδρο

Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου ο ανεξάρτητος βουλευτής, μίλησε στον Βήμα fm για την προεδρική εκλογή

Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου ο ανεξάρτητος βουλευτής, Πάρις Μουτσινάς μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για την προεδρική εκλογή.{{{ audio1 }}}

Για την προεδρική εκλογή

«Από την αρχή έλεγα ότι δεν θα νομιμοποιήσω ποτέ την καταστροφική πολιτική αυτής της κυβέρνησης, με την ψήφο μου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ωστόσο, επειδή είμαι ένα υπεύθυνο άτομο, οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές είχαμε αρχίσει να προωθούμε ένα σενάριο, το οποίο το είπαμε πολλές φορές και στη Βουλή και παρανοήθηκε: την εθνική συνεννόηση χωρίς Σαμαρά και Βενιζέλο, επιμερίζοντας το πολιτικό κόστος που είναι ιδιαίτερα επαχθές από την πλευρά όσων είναι στην εξουσία και να μπορέσουν έτσι να προωθήσουν κάποια πράγματα και να λύσουν παθογένειες του ελληνικού κράτους, της οικονομίας και της κοινωνίας. Και οι δυο έχουν πει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, σε χίλιους τόνους. Εμείς, ερχόμαστε και λέμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος και ότι μπορούμε με εθνική συνεννόηση να λύσουμε όσα δεν λύθηκαν τόσα χρόνια. Αφού δεν τον πιστεύουν τον άλλο δρόμο, δεν μπορούν να τον υπηρετήσουν. Αλλά δεν τους αποκλείουμε. Ας παραμερίσουν και ας δώσουν τη σκυτάλη, για να μπορέσουν να ακολουθήσουν έναν άλλο δρόμο όσοι μπορούν να τον υπηρετήσουν. Ειλικρινά, λυπάμαι γιατί εδώ και 2,5 χρόνια ουδέποτε κάλεσαν (τον Τσίπρα) για να τον ενημερώσουν για τόσο σοβαρά θέματα (Σαμαράς και Βενιζέλος).

Σας εξήγησα και το καταλαβαίνετε (γιατί δεν ψηφίζω για Πρόεδρο). Μήπως θα αντιδράσει, και να εκλεγεί; Άρα, σημασία δεν έχει το πρόσωπο, αλλά ο θεσμός. Αν ήταν ένας θεσμός που πραγματικά μπορούσε να ασκήσει εξουσία και ρόλο, θα μπορούσα να πω ότι θα το κοιτάξω. Αλλά δυστυχώς, παρότι ο κ. Δήμας είναι αυτός που είναι και έχει τη διαδρομή του και τον τιμούμε και συμφωνούμε σ’ αυτό, δεν μπορεί να ασκήσει εξουσία πέραν του διακοσμητικού, εθνοεδαφικού ρόλου που έχει. Άρα, πρωτίστως πρέπει να δούμε την πολιτική που ασκείται και με έναν κακό τρόπο πέφτει η κυβέρνηση πάνω στον πολιτειακό θεσμό και πάει να τον εκμεταλλευτεί. Αυτό είναι το χειρότερο που κάνει η κυβέρνηση.»

Για τη στάση Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ

«Αυτή τη στιγμή, ο κ. Τσίπρας είναι εγκλωβισμένος. Το κατανοώ. Γιατί; Γιατί η χώρα δεν έχει σχέδιο και επειδή προέρχεται από ένα κόμμα του 4% και έφτασε εδώ που έφτασε, προσπαθεί να κατανοήσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Δεν έχει ακόμη ένα βιώσιμο σχέδιο που μπορεί να με πείσει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στις δύσκολες συγκυρίες που έχουμε μπροστά μας.»

Για το τι θα πράξει, εάν προκηρυχθούν εκλογές

«Λειτουργώ κατά συνείδηση και με βάση αυτά που λέω. Δεν βλέπω κάτι σήμερα με το οποίο μπορώ να επικοινωνήσω πολιτικά.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk