Μπακογιάννη: Έχω την καλύτερη γνώμη για τον Σταύρο Δήμα

Στην επίσπευση της προεδρικής εκλογής και στον Σταύρο Δήμα αναφέρθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη με δηλώσεις της στο Bήμα FM. Μιλώντας πριν την τελική ανακοίνωση του ονόματος, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι έχει την καλύτερη γνώμη για τον Σταύρο Δήμα, τόνισε ότι σωστά ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να επιταχυνθεί η διαδικασία της εκλογής προέδρου και επανέλαβε ότι καθένας πρέπει «να πάρει και τις ευθύνες του».

Στην επίσπευση της προεδρικής εκλογής και στον Σταύρο Δήμα αναφέρθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη με δηλώσεις της στο Bήμα FM. Μιλώντας πριν την τελική ανακοίνωση του ονόματος, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι έχει την καλύτερη γνώμη για τον Σταύρο Δήμα, τόνισε ότι σωστά ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να επιταχυνθεί η διαδικασία της εκλογής προέδρου και επανέλαβε ότι καθένας πρέπει «να πάρει και τις ευθύνες του».{{{ audio1 }}}

«Έχω την καλύτερη γνώμη για τον Σταύρο Δήμα, εννοείται» είπε η κ. Μπακογιάννη. «Είναι ένας άνθρωπος που έχει ευρωπαϊκό προφίλ, που μπορεί να σταθεί και να ταξιδέψει. Έχω την καλύτερη άποψη για τον Σταύρο Δήμα. […] Το πρόσωπο δεν είναι θέμα σήμερα. Θα μπορούσαν και οι 280 να ψηφίσουν ένα πρόσωπο. Αυτό είναι το θλιβερό της όλης ιστορίας και γι’ αυτό, όταν θα κάνουμε την αναθεώρηση του Συντάγματος, την οποία ελπίζω ότι θα κάνουμε σε αυτή τη Βουλή, πρώτα ο Θεός, θα πρέπει το θέμα να λυθεί: ο Πρόεδρος να εκλέγεται από το λαό» είπε η κ. Μπακογιάννη.

«Πολύ σωστά ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να επιταχύνει τη διαδικασία. Πολύ ορθώς. Να τελειώνουμε με τις αμφιβολίες και να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Να σας πω και κάτι; Καθένας να πάρει και τις ευθύνες του»
τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

Για την επίσπευση της προεδρικής εκλογής, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι νομίζει πως ήταν εθνικά επιβεβλημένο. «Τονίζω το «εθνικά» και όχι το «κομματικά». Ήταν (η επίσπευση) επιβεβλημένη εθνικά, για να μπορέσουμε να κλείσουμε τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και από εκεί και πέρα, με άλλη αυτοπεποίθηση, και προς τα μέσα και προς τα έξω, να μπορεί να ολοκληρωθεί αυτή η διαπραγμάτευση για να εισέλθουμε στη φάση της προληπτικής χρηματοδότησης και να κλείσουμε το κεφάλαιο του Μνημονίου» πρόσθεσε.

«Ήταν πολιτικά στενάχωρο να βλέπεις τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζει στο δικό του κόσμο. Πιστεύω ότι θα επικρατήσει το αίσθημα ευθύνης των βουλευτών παρά την απίστευτη αυτή ατμόσφαιρα σαπίλας που μας περιτριγυρίζει, όπου όποιος ψηφίζει υπέρ του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι πουλημένος και όποιος ψηφίζει κατά είναι πατριώτης – έχουμε τρελαθεί σε αυτή τη χώρα τελείως, δηλαδή» τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου η βουλευτής της Ν.Δ., Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε στους Βασίλη Χιώτη, Νότη Παπαδόπουλο και Γιώργο Παπαχρήστο για την επίσπευση της προεδρικής εκλογής και την υποψηφιότητα Δήμα.

Για την επίσπευση της προεδρικής εκλογής

«Νομίζω πως ήταν εθνικά επιβεβλημένο – και τονίζω το «εθνικά» και όχι το «κομματικά». Ήταν (η επίσπευση) επιβεβλημένη εθνικά, για να μπορέσουμε να κλείσουμε τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και από εκεί και πέρα, με άλλη αυτοπεποίθηση, και προς τα μέσα και προς τα έξω, να μπορεί να ολοκληρωθεί αυτή η διαπραγμάτευση για να εισέλθουμε στη φάση της προληπτικής χρηματοδότησης και να κλείσουμε το κεφάλαιο του Μνημονίου. Ήταν πολιτικά στενάχωρο να βλέπεις τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζει στο δικό του κόσμο. Πιστεύω ότι θα επικρατήσει το αίσθημα ευθύνης των βουλευτών παρά την απίστευτη αυτή ατμόσφαιρα σαπίλας που μας περιτριγυρίζει, όπου όποιος ψηφίζει υπέρ του ΠτΔ είναι πουλημένος και όποιος ψηφίζει κατά είναι πατριώτης – έχουμε τρελαθεί σ’ αυτή τη χώρα τελείως, δηλαδή.»

Για τον Σταύρο Δήμα και το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του

«Έχω την καλύτερη γνώμη για τον Σταύρο Δήμα, εννοείται. Είναι ένας άνθρωπος που έχει ευρωπαϊκό προφίλ, που μπορεί να σταθεί και να ταξιδέψει. Έχω την καλύτερη άποψη για τον Σταύρο Δήμα. Αλλά επειδή δεν είναι μόνο αυτός, αλλά μια σειρά ανθρώπων που ακούγονται, ειλικρινά σας λέω ότι τα ονόματα αυτά που έπεσαν στη δημοσιογραφική πιάτσα είναι όλοι άνθρωποι εγνωσμένης αξίας. Το πρόσωπο δεν είναι θέμα σήμερα. Θα μπορούσαν και οι 280 να ψηφίσουν ένα πρόσωπο. Αυτό είναι το θλιβερό της όλης ιστορίας και γι’ αυτό, όταν θα κάνουμε την αναθεώρηση του Συντάγματος, την οποία ελπίζω ότι θα κάνουμε σ’ αυτή τη Βουλή, πρώτα ο Θεός, θα πρέπει το θέμα να λυθεί: ο Πρόεδρος να εκλέγεται από το λαό.

Πολύ σωστά ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να επιταχύνει τη διαδικασία. Πολύ ορθώς. Να τελειώνουμε με τις αμφιβολίες και να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Να σας πω και κάτι; Καθένας να πάρει και τις ε

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk