Μηλιός:Η επίσπευση της προεδρικής εκλογής είναι καλοδεχούμενη

«Το θέμα της επίσπευσης εκλογής Προέδρου είναι από τη δική μας μεριά καλοδεχούμενο. Ήδη είχαμε επισημάνει ότι πρέπει να υπάρξει γρήγορη ολοκλήρωση της διαδικασίας. Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση δεν θα έχει τις απαραίτητες 180 ψήφους για την εκλογή και την ολοκλήρωση του έργου που επιτελεί και εμείς θεωρούμε καταστροφικό. Γι’ αυτό θεωρούμε ότι δεν είναι ζήτημα προσώπου» δήλωσε στον Βήμα FM 99,5, ο Γιάννης Μηλιός.

«Το θέμα της επίσπευσης εκλογής Προέδρου είναι από τη δική μας μεριά καλοδεχούμενο. Ήδη είχαμε επισημάνει ότι πρέπει να υπάρξει γρήγορη ολοκλήρωση της διαδικασίας. Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση δεν θα έχει τις απαραίτητες 180 ψήφους για την εκλογή και την ολοκλήρωση του έργου που επιτελεί και εμείς θεωρούμε καταστροφικό. Γι’ αυτό θεωρούμε ότι δεν είναι ζήτημα προσώπου» δήλωσε στον Βήμα FM 99,5, ο Γιάννης Μηλιός.{{{ audio1 }}}

Για την παράταση του Μνημονίου και την προληπτική γραμμή στήριξης είπε πως «εμείς δεν προσυπογράφουμε καμία από τις δύο αιτήσεις, διότι ακόμη και η προληπτική γραμμή, όπως έχει σχεδιαστεί, σημαίνει συνέχιση της λιτότητας. Με δική μας κυβέρνηση, είναι θέμα λαϊκής κυριαρχίας να τελειώσει η λιτότητα και αυτό θα κληθεί να ψηφίσει ο λαός»

«Είναι η εθνική κυριαρχία πάνω από οποιαδήποτε τρόικα στην Ευρώπη και επομένως θα μπούμε σε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης για να έχουμε μια βιώσιμη λύση στο ζήτημα του χρέους. Επειδή είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών- και αυτό σημαίνει διαπραγμάτευση και γι’ αυτό υπάρχει ένταση – παρά τις διαφορές απόψεων, υπάρχει μια κοινή βάση και κάθονται στο τραπέζι. Είναι λοιπόν προς το συμφέρον τους και πιστωτικό γεγονός να μην υπάρξει και άλλη χρηματοπιστωτική κρίση και γι’ αυτό η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί και θα καταλήξουμε σε ένα νέο πλαίσιο, το οποίο θα σέβεται τις ανάγκες του ελληνικού λαού».

Συγκεκριμένα την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου ο Γιάννης Μηλιός μίλησε στους Άρη Ραβανό και Αργύρη Παπαστάθη για την επίσπευση της προεδρικής εκλογής.

Για την επίσπευση της προεδρικής εκλογής

«Το θέμα της επίσπευσης εκλογής Προέδρου είναι από τη δική μας μερικά καλοδεχούμενο. Ήδη είχαμε επισημάνει ότι πρέπει να υπάρξει γρήγορη ολοκλήρωση της διαδικασίας. Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση δεν θα έχει τις απαραίτητες 180 ψήφους για την εκλογή και την ολοκλήρωση του έργου που επιτελεί και εμείς θεωρούμε καταστροφικό. Γι’ αυτό θεωρούμε ότι δεν είναι ζήτημα προσώπου.»

Για την παράταση του Μνημονίου και την προληπτική γραμμή στήριξης

«Εμείς δεν προσυπογράφουμε καμία από τις δύο αιτήσεις, διότι ακόμη και η προληπτική γραμμή, όπως έχει σχεδιαστεί, σημαίνει συνέχιση της λιτότητας. Με δική μας κυβέρνηση, είναι θέμα λαϊκής κυριαρχίας να τελειώσει η λιτότητα και αυτό θα κληθεί να ψηφίσει ο λαός. Είναι η εθνική κυριαρχία πάνω από οποιαδήποτε τρόικα στην Ευρώπη και επομένως θα μπούμε σε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης για να έχουμε μια βιώσιμη λύση στο ζήτημα του χρέους. Επειδή είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών – και αυτό σημαίνει διαπραγμάτευση και γι’ αυτό υπάρχει ένταση – παρά τις διαφορές απόψεων, υπάρχει μια κοινή βάση και κάθονται στο τραπέζι. Είναι λοιπόν προς το συμφέρον τους και πιστωτικό γεγονός να μην υπάρξει και άλλη χρηματοπιστωτική κρίση και γι’ αυτό η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί και θα καταλήξουμε σε ένα νέο πλαίσιο, το οποίο θα σέβεται τις ανάγκες του ελληνικού λαού. Το Βερολίνο χρησιμοποιεί μια μη επιτρεπτή, κατά τη γνώμη μου τακτική, που είναι η απειλή πολέμου και φοβάμαι ότι αυτοί που ταυτίζουν την απειλή πολέμου με τον ίδιο τον πόλεμο και στο τέλος υποχωρούν είναι αυτοί που ήδη είχαν αποφασίσει να υποχωρήσουν. Στην πραγματικότητα, δεν διαπραγματεύονται και μέχρι σήμερα είναι οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης. Καμία κοινωνία δεν αντέχει τον πόλεμο και γι’ αυτό δεν θα γίνει πόλεμος. Διότι θα είναι καταστροφικός για όλους. Η κυβέρνηση υποχωρεί, διότι είναι μέσα στο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά της.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk