Α. Μητρόπουλος: «Δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας»

Την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στον Βήμα fm για την επίσπευση της προεδρικής εκλογής

Την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος μίλησε στις «Πρωινές Διαδρομές» και στους Βασίλη Αδαμόπουλο και Σωτήρη Ξενάκη για την επίσπευση της προεδρικής εκλογής.{{{ audio1 }}}

Για την επίσπευση της προεδρικής εκλογής

«Η κυβέρνηση πιάστηκε στα πράσα, διότι το αποκάλυψε και το «Βήμα». Νόμισε ότι μπορούσε να φύγει από το ΔΝΤ, αλλά επειδή έχει υπογράψει κείμενα που λένε ότι δεν μπορεί να φύγει αν δεν αποπληρώσει αυτά που έχει πάρει, την πάτησε. Ήθελε να φύγει και από το Μνημόνιο, αλλά υπέστη ένα νομικό εκβιασμό. Δεν είναι αυτό, όμως. Είναι ότι έχει υπογράψει και κείμενο ότι θα έπρεπε να επιστρέψει τα 11 δις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αν έφευγε από το Μνημόνιο. Δεν καταλαβαίνω πώς ο καλός νομικός κ. Βενιζέλος έχει υπογράψει αυτά τα άθλια και καταπλεονεκτικά νομικά κείμενα σε βάρος της πατρίδας μας. Συνεπώς, φαίνεται ότι η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη σε δικά της νομικά κείμενα που έχουν ρήτρες σε βάρος της πατρίδας και εδώ έρχεται ο εκβιασμός της τρόικας, διότι δεν άφηνε την κυβέρνηση να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Και αντί να ερωτήσει το λαό, ερωτά τους βουλευτές, τους οποίους μέχρι τώρα προστάτευε και εγκαλούσε τον πρόεδρό μας, τον κ. Τσίπρα, ότι χρησιμοποιεί το Κοινοβούλιο και τους βουλευτές για να λύσει τα εκλογικά του προβλήματα. Ευρισκόμενη στο έλεος των δανειστών, η κυβέρνηση έχει υπογράψει σε βάρος της χώρας και τώρα μεθοδεύει την προεδρική εκλογή.

Εμείς λέμε ότι είναι καλοδεχούμενη η προεδρική εκλογή, διότι πιστεύουμε ότι ήδη, με τις πρώτες δηλώσεις κάποιων βουλευτών, δεν μπορεί να βρει τους 180. Επομένως, υπάρχει ένα δίμηνο που έχει τεθεί από την τρόικα για να πάει σε πρόωρες εκλογές. Δεν μπορεί να υπερβεί τους 172 ή 173, με καμία δυνατότητα. Υπό αυτή τη δυνατότητα, θεωρώ ότι υπάρχουν στο βάθος εκλογές και ανεξάρτητα αν εξεβίασε περισσότερο η κυβέρνηση ή η τρόικα, υπάρχει μια χώρα χωρίς διαπραγματευτικό κύρος. Βρίσκεται στο έλεος των δανειστών και η άμεση, συντομότερη προσφυγή στη νωπή λαϊκή εντολή είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση και η συμφερότερη και πατριωτικά και εθνικά, για τα συμφέροντά μας απέναντι στους δανειστές.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk