Δ. Καρύδης: «Δεν υποχωρoύμε σε παράλογες απαιτήσεις της τρόικας»

Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ, μίλησε στον Βήμα fm η για την απάντηση της τρόικας και την υπόθεση Ρωμανού

Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ, Δημήτρης Καρύδης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για την απάντηση της τρόικας και την υπόθεση Ρωμανού.{{{ audio1 }}}

Για την τρόικα

«Η εικόνα είναι ότι ζητείται περαιτέρω διερεύνηση, για να δοθούν κάποιες εξηγήσεις για αυτά που προτείνονται από εμάς προς αυτούς και από εκεί και πέρα να υπάρχει μια ποσοτικοποίηση στοιχείων. Η τρόικα έχει πέσει στις εκτιμήσεις της για την υλοποίηση του προϋπολογισμού δυο χρονιές έξω. Εμείς επιμένουμε ότι έχουμε αποδείξει ότι σε αυτά που είχαμε δεσμευθεί, τα τηρήσαμε. Λέμε ότι εάν χρειαστεί και αποδειχθεί ότι έχουμε αποκλίσεις, να δούμε τι θα γίνει. Αυτό όμως είναι δυνατόν και τη στιγμή που συζητιέται ο προϋπολογισμός στη Βουλή για την υλοποίηση του, κάποιος να πάρει στα πλαίσια αυτά, μέτρα προληπτικά; Νομίζω ότι αυτό δεν είναι μέσα στην κοινή λογική. Μέσα στη λογική της τρόικας είναι πάρα πολλά, το προηγούμενο διάστημα ήθελε να ανοίξει το ασφαλιστικό, να πάμε σε μείωση μισθών και διάφορα άλλα πράγματα, τα οποία εμείς αποκρούσαμε με συγκεκριμένα επιχειρήματα.

Δεν μπορούμε να πάμε, όπως είπε και ο Βενιζέλος, σε παράλογες και υπερβολικές απαιτήσεις. Εάν υπήρχε εθνικό μέτωπο, όπως και σε άλλες χώρες που πέρασαν από αυτή τη φάση που προσπαθούμε να περάσουμε και εμείς τώρα, να ήταν διαφορετικά τα πράγματα.»

Για τον Νίκο Ρωμανό

«Χθες, πήραμε την πρωτοβουλία και είπαμε πως εάν χρειαστεί, θα πρέπει ο κ. Βενιζέλος, συνομιλώντας και με τον κ. Σταμάτη και με τον κ. Αθανασίου και τον κ. Λοβέρδο, να υπάρξει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για να επιλυθεί το θέμα των σπουδών του Ρωμανού. Αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία θα εκδηλωθεί άμεσα από τον αρμόδιο υπουργό, είναι θέμα λίγων ημερών. Δημιουργεί τεράστιες εντάσεις στην κοινωνία αυτό το θέμα, τη στιγμή που δεν χρειάζεται να έχουμε τέτοιου είδους καταστάσεις. »

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk