Δρέσδη: Αντιδιαδήλωση «νίκησε» ρατσιστική διαδήλωση

Απέτυχε τελικά συγκέντρωση εναντίον της «ισλαμοποίησης της Δύσης» στη Δρέσδη, εξαιτίας της παρέμβασης μικρότερης αντιδιαδήλωσης που κατάφερε τελικά να σταματήσει την κινητοποίηση που είχε εξαγγείλει, για έβδομη φορά, ο αντιμεταναστευτικός σύνδεσμος «Pediga». Η αστυνομία είχε χωρίσει τις δύο συγκεντρώσεις διαδηλωτές, κι έτσι αποφεύχθηκαν συγκρούσεις.

Απέτυχε συγκέντρωση εναντίον της «ισλαμοποίησης της Δύσης» στη Δρέσδη, εξαιτίας της παρέμβασης μικρότερης αντιδιαδήλωσης που κατάφερε τελικά να σταματήσει την κινητοποίηση που είχε εξαγγείλει, για έβδομη φορά, ο αντιμεταναστευτικός σύνδεσμος «Pediga». Η αστυνομία είχε χωρίσει τις δύο συγκεντρώσεις, κι έτσι αποφεύχθηκαν συγκρούσεις.

Η διαδήλωση με συνθήματα εναντίον των μουσουλμάνων μεταναστών είχε διοργανωθεί από τον σύνδεσμο «Πατριωτών Ευρωπαίων κατά της ισλαμοποίησης της Δύσης» για το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, συγκέντρωσε περίπου 7.500 άτομα με σκοπό να πραγματοποιήσουν πορεία που θα κατέληγε μπροστά στην Όπερα Ζέμπερ, ένα από τα εμβληματικά κτίρια της πόλης.

Στην πλατεία μπροστά στην όπερα όμως βρίσκονταν ήδη μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές -οι εκτιμήσεις φτάνουν μέχρι τους 1.000- που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα για να εμποδίσουν την πορεία να φτάσει στον προορισμό της.

Στο κτίριο της Όπερας είχε αναρτηθεί πανό, με την υπογραφή του ιδρύματος, «υπέρ μίας κοινωνίας ανοικτής στον κόσμο».

Ομάδες αστυνομικών είχαν σχηματίσει κλοιό μεταξύ των δύο διαδηλώσεων. Όταν η πορεία της Pediga πλησίαζε στο σημείο, ο αρχηγός της -που είχε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στηλιτεύσει ότι… σύντομα δεν θα υπάρχουν ούτε χριστουγεννιάτικες αγορές στις γερμανικές πλατείες- συνομίλησε με τους αστυνομικούς και τελικά κάλεσε τους υποστηρικτές να αποχωρήσουν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk