Επανεξελέγη η Μαρίν Λεπέν πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου

Η Μαρίν Λεπέν επανεξελέγη πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου με 100% των ψήφων, έπειτα από ψηφοφορία δι’ αλληλογραφίας, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν την Κυριακή, στη διάρκεια του συνεδρίου του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος.

Η Μαρίν Λεπέν επανεξελέγη πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου με 100% των ψήφων, έπειτα από ψηφοφορία δι’ αλληλογραφίας, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν την Κυριακή, στη διάρκεια του συνεδρίου του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος.

Η 46χρονη Μαρίν Λεπέν, η οποία ήταν υποψήφια χωρίς αντίπαλο, αρχίζει έτσι τη δεύτερη θητεία της ως επικεφαλής του κόμματος που ιδρύθηκε το 1972 από τον πατέρα της, τον 86χρονο Ζαν-Μαρί Λεπέν.

Το Εθνικό Μέτωπο, στο οποίο οι δημοσκοπήσεις δίνουν 30% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές του 2017, υποστηρίζει πως έχει 83.000 μέλη και λίγο περισσότερα από 22.000 συμμετείχαν στην ψηφοφορία. Υπήρξαν 17 άκυρα ψηφοδέλτια.

Ενώ ο Ζαν-Μαρί Λεπέν παραμένει επίτιμος πρόεδρος του κόμματος και αποτελεί αναφορά για τα παλιότερα μέλη, κατά το συνέδριο αναδείχθηκε μια τρίτη γενιά Λεπέν, στο πρόσωπο της 24χρονης Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, εγγονής του Ζαν-Μαρί και ανιψιάς της Μαρίν Λεπέν.

Η νεαρή γυναίκα, η οποία κατέχει τη μία από τις δύο έδρες του Εθνικού Μετώπου στη γαλλική Εθνοσυνέλευση, έκανε την είσοδό της στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Η Μαρίν Λεπέν ανέλαβε από το 2011 μια επιχείρηση εξωραϊσμού του Εθνικού Μετώπου, διατηρώντας ωστόσο τα βασικά συστατικά του κόμματος: τον ευρωσκεπτικισμό, την υπεράσπιση της «γαλλικής ταυτότητας», τη ρητορική κατά της μετανάστευσης.

Το συνέδριο του Εθνικού Μετώπου που διεξάγεται στη Λυόν πρόκειται να λήξει με την ομιλία της Μαρίν Λεπέν το απόγευμα της Κυριακής.

Η εμφάνιση της Μαριόν Λεπέν ως «νούμερο 3 » του κόμματος

Η 24χρονη Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, εγγονή του Ζαν-Μαρί Λεπέν, είναι το νέο πρόσωπο της γαλλικής ακροδεξιάς. Από την Κυριακή, η ανιψιά της Μαρίν Λεπέν αποτελεί το νούμερο 3 του Εθνικού Μετώπου.

Η εκλογή της σηματοδοτεί την είσοδο της τρίτης γενιάς Λεπέν στην ηγεσία του κόμματος.

Η Μαριόν Λεπέν ανιψιά της Μαρίν Λεπέν κατέχει από το 2012 τη μία από τις δύο έδρες του Εθνικού Μετώπου στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Την Κυριακή έκανε την είσοδό της και στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος με ποσοστό 80%. Αν και έλαβε περισσότερες ψήφους από το νούμερο δύο του κόμματος Φλοριάν Φιλιπό και από τον σύντροφο της Μαρίν Λεπέν, Λουί Αλό, αρνήθηκε να αναλάβει την αντιπροεδρία του κόμματος, θέλοντας να αποφύγει να γίνει το Εθνικό Μέτωπο «οικογενειακή υπόθεση».

Είναι άξιο απορίας πώς θα αποφευχθεί να γίνει αυτό, καθώς η Μαριόν με τη θεία της και τον παππού της συνθέτουν την ισχυρή τριάδα του κόμματος.

Η εφημερίδα Corriere Della Sera τη χαρακτηρίζει ως το «αστέρι της Δεξιάς».

Η ίδια, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα αποδίδει την επιτυχία της στο όνομά της, το γεγονός ότι είναι νέα, αλλά και στη δουλειά της.

Το 2012, ενώ ήταν ακόμα φοιτήτρια νομικής, η Μαριόν είχε εκλεγεί στην Καρπεντρά με ποσοστό 49,09% και έγινε η νεότερη σε ηλικία βουλευτής στη σύγχρονη γαλλική ιστορία.

Την έδρα της επρόκειτο αρχικά να διεκδικήσει ο Ζαν-Μαρί Λεπέν, αλλά αποσύρθηκε. «Έχει πτυχίο νομικής, είναι γενναία, έξυπνη, όμορφη, γεμάτη χαρίσματα. Το’χει η οικογένεια» είπε τότε ο παππούς της.

Αν και τη χαρακτηρίζουν πιο μετριοπαθή από πολλά στελέχη του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, η Μαριόν Λεπέν ακολουθεί τη ρητορική του κόμματος και έχει εκφραστεί και αυτή κατά της μετανάστευσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk