Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τις πλημμύρες που σαρώνουν τη Γάζα

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε στη Λωρίδα της Γάζας η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) εξαιτίας σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που επιδεινώνει την ήδη φρικτή ανθρωπιστική κατάσταση εξαιτίας του αποκλεισμού και του πρόσφατου πολέμου. Εκτεταμένες πλημμύρες επιτείνουν το δράμα περισσότερων από 100.00 παλαιστινίων που έχουν μείνει χωρίς στέγη μετά τους ανηλεείς ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε στη Λωρίδα της Γάζας η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) εξαιτίας σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που επιδεινώνει την ήδη φρικτή ανθρωπιστική κατάσταση εξαιτίας του αποκλεισμού και του πρόσφατου πολέμου.

Εκτεταμένες πλημμύρες ανάγκασαν εκατοντάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, επιτείνοντας το δράμα περισσότερων από 100.00 παλαιστινίων που έχουν μείνει χωρίς στέγη μετά τους ανηλεείς ισραηλινούς βομβαρδισμούς που κόστισαν 2.200 ζωές το καλοκαίρι.

Σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες αναφέρει ότι 63 σχολεία στην Πόλη της Γάζας και 43 σχολεία στη βόρεια Γάζα έκλεισαν εξαιτίας των πλημμυρών.

Εκατοντάδες κάτοικοι στη γειτονιά Σεΐχ Ραντουάν της Πόλης της Γάζας απομακρύνθηκαν καθώς πλημμύρισαν τα σπίτια τους, όπως μεταδίδει το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Ma’an με έδρα τη Δυτική Όχθη.

«Οι πλημμύρες επιδεινώνουν την ήδη φρικτή ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα εξαιτίας του αποκλεισμού και της πρωτοφανούς καταστροφής από την τελευταία ισραηλινή επίθεση» αναφέρει η UNHCR, η οποία έχει ήδη φθάσει στο όριο των δυνατοτήτων της εξαιτίας του πολέμου.

Ο διευθυντής επιχειρήσεων της UNRWA στη Γάζα Ρόμπερτ Τέρνερ αναφέρει ότι η Υπηρεσία ανησυχεί ιδιαίτερα για τις οικογένειες που βρίσκονται ακόμη σε αναζήτηση στέγης.

Η Υπηρεσία έχει στήσει κέντρο διαχείρισης της κρίσης στην Πόλη της Γάζας προμηθεύοντας καύσιμα για γεννήτριες και αντλίες νερού. Προσφέρει πόσιμο νερό και υγειονομικές υπηρεσίες στους πολίτες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk