H γαλλική κυβέρνηση ανέφερε πως δεύτερος Γάλλος τζιχαντιστής εμφανίζεται χωρίς κουκούλα στο πρόσφατο βίντεο της ISIS. Επισήμως, το Παρίσι δεν αναφέρει ακόμη το όνομά του, το οποίο όμως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ επικαλούμενα ασφαλείς πηγές. Πριν από λίγες μέρες, έγινε γνωστό ότι ένας Γάλλος, ο 22χρονος Μαξίμ Οσάρ, βρισκόταν μεταξύ των δήμιων του Κάσιγκ και σύρων στρατιωτών κι ότι υπήρχε η πιθανότητα ύπαρξης και δεύτερου γάλλου τζιχαντιστή στο ίδιο βίντεο.

Το Παρίσι επισήμως δεν ανέφερε το όνομα του δεύτερου. Συγκλίνουσες αναφορές στα γαλλικά ΜΜΕ όμως υποστηρίζουν πως πρόκειται για τον 22χρονο Μικαέλ ντος Σάντος, από το Βαλ-ντε-Μαρν, προάστιο του Παρισιού, ο οποίος ασπάσθηκε το ισλάμ και έφυγε το 2013 για να πολεμήσει στη Συρία.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων που επικαλείται πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση, έχει υιοθετήσει το όνομα Αμπού Οτμάν.

Ο εισαγγελέας του Παρισιού δήλωσε τη Δευτέρα ότι η έρευνα από τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφαλείας (DGSI) επιβεβαίωσε πως ένας από τους τζιχαντιστές που εμφανίζονται να οδηγούν στον τόπο εκτέλεσης ομήρους ήταν ο Μαξίμ Οσάρ, ένας Γάλλος από την Νορμανδία ο οποίος μετέβη στη Συρία τον Αύγουστο του 2013.

Το βίντεο διάρκειας 15 λεπτών που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο δείχνει τους αποκεφαλισμούς τουλάχιστον 14 ανδρών, οι οποίοι σύμφωνα με το Ισλαμικό Κράτος ήταν πιλότοι και αξιωματικοί που πρόσκεινται στον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ. Το ίδιο βίντεο δείχνει και το κεφάλι του αμερικανικού ομήρου Πίτερ Κάσιγκ μετά την εκτέλεσή του.