Κακλαμάνης: Δεν υπάρχει περίπτωση οι 100 δόσεις να αλλάξουν

Την Τρίτη 18 Νοεμβρίου ο βουλευτής της Ν.Δ., μίλησε στον Βήμα fm για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Την Τρίτη 18 Νοεμβρίου ο βουλευτής της Ν.Δ., Νικήτας Κακλαμάνης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.{{{ audio1 }}}

Για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα

«Φαίνεται ότι όχι μόνο γίνεται διαπραγμάτευση, αλλά θα τολμήσω να πω και σκληρή διαπραγμάτευση. Διαφορετικά, η τρόικα θα ήταν εδώ και τα πράγματα θα είχαν τελειώσει. Αυτή τη στιγμή γνωρίζω ότι η Γ.Γ. Εσόδων ετοιμάζει τη νέα εγκύκλιο, με βάση την τροποποίηση του νόμου που κάναμε πριν από μερικές μέρες, για τις 100 δόσεις. Αυτό δεν μπορεί να ξαναλλάξει. Τελεία και παύλα. Δεν μπορεί να ξαναλλάξει. Ενδεχομένως, όπως το λέτε (σ.σ.: να δώσουμε τα κλειδιά στον κ. Τσίπρα). Γιατί να γίνουν 72 οι δόσεις; Ομαδικές απολύσεις: δεν αγγίζονται αυτή τη στιγμή. Τρίτον, σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό: δεν αγγίζονται αυτή τη στιγμή, η μείωση του ορίου ηλικίας και των συντάξεων. Δηλαδή, όλα έχουν ένα όριο και δεν μπορούν (να αλλάξουν). Τέταρτον, συνδικαλιστικός νόμος: είμαι υπέρ του να εκσυγχρονιστεί ο συνδικαλιστικός νόμος, αλλά πραγματικά κατοχυρωμένο πρέπει να είναι το δικαίωμα στο συνδικαλισμό. Ότι πρέπει να γίνει εκσυγχρονισμός, πρέπει. Τώρα, είναι το λοκ άουτ ουσίας και το τεχνικό λοκ άουτ, το οποίο ξέρετε ότι κάνουν και ατύπως τώρα εταιρείες. Επομένως, αν μπουν στο νόμο κριτήρια με βάση τα οποία ένας επιχειρηματίας μπορεί να κάνει λοκ άουτ, είναι κάτι που μπορούμε να το συζητήσουμε.»

Για το τι θα συμβεί αν θα αποτύχει η διαπραγμάτευση

«Οδηγούμαστε σε γρηγορότερη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι νίκες δεν έρχονται όταν είσαι ηττοπαθής και δεν ξέρω τι ψυχολογία επικρατεί στους υπουργούς και τους διάφορους συνεργάτες. Αλλά τι βλέπω εγώ να επικρατεί στους υπουργούς; Να συμπεριφέρονται για το πώς θα μοιραστούν την εκλογική πίτα που υπάρχει μέχρι τώρα και όχι πώς θα μεγαλώσει αυτή η πίτα για να γίνουν μεγαλύτερα τα κομμάτια. Σημασία έχει να μεγαλώσουν τα κομμάτια και να εκλεγεί ικανός αριθμός, ακόμη και αν δεν είμαι εγώ σ’ αυτούς. Αν το δούμε βάζοντας μόνο το εγώ μπροστά, δεν γίνεται τίποτα.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk