Προς αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους κινείται και η Ισπανία

Μία ακόμα χώρα -μέλος της ΕΕ κινείται προς την κατεύθυνση της αναγνώρισης ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους. Τα πολιτικά κόμματα της Ισπανίας βρίσκονται σε διαβούλευση προκειμένου να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή συμφωνία αναγνώρισης της Παλαιστίνης, χωρίς να έχει προηγηθεί συμφωνία μεταξύ Ισραήλ-Παλαιστινιακής Αρχής.

Μία ακόμα χώρα -μέλος της ΕΕ κινείται προς την κατεύθυνση της αναγνώρισης ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Τα πολιτικά κόμματα της Ισπανίας βρίσκονται σε διαβούλευση προκειμένου να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή συμφωνία αναγνώρισης της Παλαιστίνης, χωρίς να έχει προηγηθεί συμφωνία μεταξύ Ισραήλ-Παλαιστινιακής Αρχής.

Στο κείμενο, όπως αναφέρει η El Pais, καλείται η Βουλή να προωθήσει την αναγνώριση του κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, επαναβεβαιώνοντας την πεποίθηση ότι η μόνη λύση στο πρόβλημα είναι η συνύπαρξη δύο ανεξάρτητων κρατών, του Ισραήλ και της Παλαιστίνινης.

«Αυτή η αναγνώριση πρέπει να έρθει ως αποτέλεσμα των συνομιλιών των δύο πλευρών και να εγγυάται την ειρήνη και την ασφάλεια και των δύο Κρατών.»

Ωστόσο, προσθέτει ότι αν οι συνομιλίες για την επίλυση του ζητήματος «είναι αδύνατες ή καθυστερήσουν αδικαιολόγητα, η αναγνώριση της Παλαιστίνης θα είναι το ‘κλειδί’ για την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας, σε μια από κοινού διαδικασία με τους εταίρους στην ΕΕ, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τις δικαιολογημένες ανησυχίες, τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του Κράτους του Ισραήλ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk