Π. Ρήγας: Δεν υπάρχει σενάριο επίσπευσης εκλογών

Την Τρίτη 11 Νοεμβρίου ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, μίλησε στον Βήμα fm για τις 100 δόσεις και τη δήλωση Βενιζέλου

Την Τρίτη 11 Νοεμβρίου ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για τις 100 δόσεις και τη δήλωση Βενιζέλου.{{{ audio1 }}}

Για τις ρυθμίσεις των 100 δόσεων

«Η εγκύκλιος που βγήκε χθες θα πρέπει να έχει λάβει υπόψη της – και έτσι φαίνεται ότι γίνεται και το εξετάζουμε στο ΠΑΣΟΚ – και κυρίως η Γ.Γ. Εσόδων ότι έχουμε κάποιους δημοσιονομικούς στόχους. Από μια πρώτη ματιά, βλέπουμε ότι το έχει υπολογίσει. Διότι ισχυρίζεται, προκειμένου να βγάλει την εγκύκλιο, ότι οι καταβολές του ΕΝΦΙΑ γίνονται με βάση τα αναμενόμενα. Αυτή είναι η πληροφόρηση που έχουμε από τη Γ.Γ. Εσόδων, διότι ζητήσαμε κάποια στοιχεία. Κατά τον ισχυρισμό λοιπόν της Γ.Γ. Εσόδων, ο ΕΝΦΙΑ εξυπηρετείται κανονικά, ενώ ο μέσος όρος των 1.500 ευρώ – κατά την πληροφόρηση που έχουμε – και με δεδομένο ότι η χαμηλότερη δόση δεν μπορεί να είναι κάτω των 50 ευρώ, οι δόσεις που ακούγεται ότι θα πάνε σε 20-30 δεν προκύπτουν. Υπάρχουν κάποιες παράμετροι στη ρύθμιση που δεν δημιουργούν πρόβλημα στους δημοσιονομικούς στόχους. Τον πρώτο που πρέπει να ενδιαφέρει το να μη δημιουργείται πρόβλημα στους δημοσιονομικούς στόχους είναι η Γ.Γ. Εσόδων. Αν λοιπόν δεν τα έχει λάβει υπόψη της αυτά, υπάρχει σοβαρή πρόβλημα. Εμείς, θεωρήσαμε επιβεβλημένο να πληροφορηθούμε εάν όλα αυτά έχουν ληφθεί υπόψη και αυτή τη διαβεβαίωση πήραμε, ότι δεν έγιναν τυχαία αυτά τα πράγματα.»

Για τη δήλωση Βενιζέλου σχετικά με την κρίση του λαού και τα σενάρια εκλογών

«Εννοεί (ο κ. Βενιζέλος) ότι ο λαός θα έχει γνώση τι θα έχει γίνει. Θα έχει προηγηθεί μια διαδικασία της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και αυτό σημαίνει ότι οι βουλευτές που θα κληθούν να ψηφίσουν Πρόεδρο (θα ξέρουν). Προσωπικά, δεν θεωρώ ότι αναφέρθηκε ούτε σε δημοψήφισμα ούτε σε επίσπευση εκλογών. Νομίζω ότι αναφέρθηκε στη γνώση που θα έχουμε όλοι μας. Δεν παραπέμπει σε ενδεχόμενο επίσπευσης εκλογών, παρά μόνο στην περίπτωση που δεν θα συγκεντρωθούν οι 180 ψήφοι, διότι αυτό είναι δεδομένο και αυτονόητο. Αυτή εξακολουθεί να είναι και η θέση μας. Εκλογές θα γίνουν προφανώς εφόσον δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας (με 180 ψήφους). Είναι δεδομένο και κατηγορηματικό, όχι (δεν θα επισπευσθούν οι εκλογές).»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk