Καλαντζής: Εως την Τετάρτη ο έλεγχος πόθεν έσχες του Καρατζαφέρη

Την Τρίτη 11 Νοεμβρίου ο αντιπρόεδρος της Βουλής, μίλησε στον Βήμα fm για την υπόθεση Καρατζαφέρη και την προεδρική εκλογή

Την Τρίτη 11 Νοεμβρίου ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Καλαντζής μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για την υπόθεση Καρατζαφέρη και την προεδρική εκλογή.{{{ audio1 }}}

Για την έρευνα της επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής σχετικά με τον Γ. Καρατζαφέρη

«Το αργότερο μέχρι την επόμενη Τρίτη-Τετάρτη, θα έχουμε συνεδρίαση για να αποφασιστούν οι περαιτέρω διαδικασίες. Αν δηλαδή θα έχει επιβεβαιωθεί από τον έλεγχο ότι έχουμε offshore εταιρείες ή τα ποσά που φαίνονται έχουν δηλωθεί, όπως αυτό του 1,65 εκατ. ευρώ. Αυτά έχουν τεθεί στους ορκωτούς λογιστές ως ερωτήσεις και την άλλη εβδομάδα θα έχουμε τελειώσει (ως προς τον έλεγχο του πόθεν έσχες). Από εκεί και πέρα, δεν είναι δική μας δουλειά. Ο Εισαγγελέας θα κρίνει.»

Για το αν πρέπει να αλλάξει στη συνταγματική αναθεώρηση ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

«Εκ των ουκ άνευ. Πρέπει να αλλάξει άμεσα ο νόμος και να είναι στην ατζέντα της αναθεώρησης αυτό. Δεν μπορεί να μην είναι η αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.»

Για την Προεδρική Εκλογή και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και αν είναι σίγουρος ότι θα κερδίσει τις εκλογές, νομίζω ότι μπορεί να περιμένει ένα χρόνο ακόμα, μέχρι τον Απρίλιο του 2015 ή να πάμε το Μάιο του 2016. Να μας δώσει χρόνο. Να βάλει τρεις-τέσσερις δικούς του να μας ψηφίσουν. Όταν σε όλες τις δημοσκοπήσεις προηγείται με διαφορά πάνω από δέκα μονάδες, αλλά ο λαός λέει ότι η χώρα δεν πρέπει να πάει σε εκλογές, είναι δυνατόν να προτάξει ο ΣΥΡΙΖΑ το συμφέρον του πάνω από το μέλλον της πατρίδας; Αυτή τη στιγμή, διακυβεύεται η επόμενη μέρα μετά το μνημόνιο. Έτσι θα το πετάξουμε το μέλλον μας; Σας λέω ότι θα ψηφίσουν 183! Έτσι λέω εγώ… Ότι θα βρεθούν. Περισσότεροι από 180 και είπα τυχαία ένα νούμερο, διότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 190 βουλευτές που δεν έχουν δηλώσει ακόμα τι θα ψηφίσουν ή ότι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο. Η δεξαμενή είναι μεγάλη. Και δεν μπορούμε να πάμε σε οριζόντια μέτρα ούτε σε νέο ασφαλιστικό. Αυτά τελείωσαν. Δεν αντέχει η ελληνική κοινωνία. Απ’ ό,τι διαβάζω, λένε ότι η τρόικα τα βάζει, αλλά ότι εμείς τους λέμε ότι η κοινωνία δεν μπορεί άλλο, φτάνει πια! Κουράστηκε ο λαός! Και ότι αυτή η πολιτική που ακολουθήθηκε σιγά-σιγά φέρνει καρπούς, είναι κάτι που φαίνεται.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk