Οριακή η πλειοψηφία της Φινλανδικής Βουλής λίγο πριν τη ψήφο εμπιστοσύνης

Ο κυβερνητικός συνασπισμός στο Ελσίνκι περνά από τη δοκιμασία της ψήφου εμπιστοσύνης, και τα πράγματα είναι στενά: Έχοντας χάσει δύο από τα αρχικά έξι κόμματα της συγκυβέρνησης, η κυβέρνηση του Αλεξάντερ Στουμπ έχει επικίνδυνα οριακά την πλειοψηφία στη Βουλή. Ο ίδιος αναγνώρισε με… φινλανδικό χιούμορ τη δυσκολία της κατάστασης: «Έχω ένα μικρό προβληματάκι» παραδέχτηκε.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός στο Ελσίνκι περνά από τη δοκιμασία της ψήφου εμπιστοσύνης, και τα πράγματα είναι στενά: Έχοντας χάσει δύο από τα αρχικά έξι κόμματα της συγκυβέρνησης, η κυβέρνηση του Αλεξάντερ Στουμπ έχει επικίνδυνα οριακά την πλειοψηφία στη Βουλή.

Ο ίδιος αναγνώρισε με… φινλανδικό χιούμορ τη δυσκολία της κατάστασης: «Έχω ένα μικρό προβληματάκι» παραδέχτηκε, μιλώντας στο περιθώριο συνάντησης με ξένους ηγέτες που βρίσκονται στο Ελσίνκι.

«Αν μπορούσατε να έρθετε στη Βουλή να πατήσετε ένα κουμπάκι, θα βοηθούσατε» είπε αστειευόμενος στους άλλους πρωθυπουργούς με τους οποίους συνομιλούσε.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει πλέον μόνο 102 βουλευτές σε σύνολο 200, και ο ένας από αυτούς δεν μπορεί (ως προδρεύων) να ψηφίσει, όπως αναφέρει το Reuters. Οκτώ βουλευτές μπορεί να διαλέξουν την οδό της αποχής.

Στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, ο Στουμπ θα παραμείνει σε πρώτη φάση εκείνος που θα πρέπει να διαβουλευτεί με τον πρόεδρο της χώρας για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης πριν την ενδεχόμενη προκήρυξη εκλογών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk