Θ. Κοτσιφάκης: Οι κινητοποιήσεις είναι μια άσκηση για τους μαθητές

Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, μίλησε στον Βήμα fm για τις καταλήψεις στα σχολεία

Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τις καταλήψεις στα σχολεία.{{{ audio1 }}}

Για την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου σχετικά με τις καταλήψεις

«Είναι γεγονός ότι δεν λύνουμε τα εκπαιδευτικά προβλήματα με αστυνομικούς και εισαγγελείς. Είναι λάθος ακόμη και να διαφωνεί κανείς με τον τρόπο που διαμαρτύρονται τα παιδιά, διότι δημιουργεί εντάσεις και δεν λύνει τα προβλήματα. Αυτό που πρέπει να κάνει ο υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση είναι να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα.»

Για την ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τις καταλήψεις

«Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία ούτε να πω «παιδιά, κάντε καταλήψεις» ούτε «παιδιά, μην κάνετε». Η εκπαιδευτική κοινότητα, μαθητές και εκπαιδευτικοί, δεν είναι κακό να κινητοποιούνται για τα προβλήματα, διότι είναι και μια άσκηση (για τους μαθητές) για να τους προετοιμάζει να γίνουν καλοί πολίτες, ενεργοί πολίτες. Από εκεί και πέρα, η μορφή κινητοποιήσεων που θα επιλέξουν τα παιδιά είναι δικό τους θέμα και δεν θα τους την πούμε εμείς.»

Για τη σημερινή διακοπή των μαθημάτων, λόγω των εκλογών για δασκάλους και καθηγητές

«Είναι ιδιόμορφες εκλογές αυτές και δεν τις κάνει το σωματείο, αλλά η διοίκηση. Είναι για τα υπηρεσιακά συμβούλια και γίνονται με νόμο που έχει φτιάξει το υπουργείο Παιδείας και έχουμε αρκετές αντιρρήσεις πάνω σ’ αυτό. Τη μέρα των εκλογών, επειδή όλοι πρέπει να συγκεντρωθούν σε ένα συγκεκριμένο σημείο, μας δίνει αυτή την άδεια, παρότι εμείς δεν είμαστε υπέρ αυτής της άδειας.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk