«Η Κοντσίτα Βουρστ είναι ένα σύμβολο για το σεβασμό της διαφορετικότητας». Αυτό δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, ο οποίος συναντήθηκε με τη νικήτρια της Eurovision στη Βιέννη.

Ο Μπαν Κι Μουν όχι μόνο υποδέχθηκε την τραγουδίστρια με μεγάλη χαρά αλλά συμπλήρωσε πως η ίδια είναι ένα παγκόσμιο αστέρι, ενώ με τη νίκη της στον διαγωνισμό της Eurovision της δόθηκε η ευκαιρία να αφυπνίσει τον κόσμο σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Υπενθυμίζοντας πως ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι βασική αξία του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, είπε πως χαίρεται που η Κοντσίτα χρησιμοποίησε το ταλέντο της για να αμφισβητήσει τις προκαταλήψεις του κόσμου σχετικά με την σεξουαλικότητα και συμπλήρωσε πως η ίδια είναι ένα σύμβολο για το σεβασμό της διαφορετικότητας,

Από την πλευρά της η Κοντσίτα ευχαρίστησε τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ για την υποστήριξή του στους ομοφυλόφιλους, τους τρανσέξουαλ και τους αμφισεξουαλικούς, ενώ συμπλήρωσε: «Ονειρεύομαι έναν κόσμο όπου δε θα χρειάζεται να μιλάμε για τον σεξουαλικό μας προσανατολισμό, το χρώμα μας ή τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις».

Η τραγουδίστρια που κέρδισε την πρώτη θέση στο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision το 2014 εκπροσωπώντας την Αυστρία και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με την προκλητική της εμφάνιση, τραγούδησε στην εκδήλωση του ΟΗΕ το τραγούδι «Rise like a phoenic».