«Σιωπή, μια κάποια αίσθηση στοχασμού». Αυτή είναι η αντίδραση που ελπίζει ο Μπράιαν Ανταμς ότι θα προκαλέσουν τα πορτρέτα του στους επισκέπτες του Σόμερσετ Χάουζ στην καρδιά του Λονδίνου, στην έκθεση που ανοίγει τις πύλες της στις 12 Νοεμβρίου.

Ο Μπράιαν Ανταμς, εκτός από διάσημος τραγουδιστής είναι και ένας εξαιρετικός φωτογράφος – ήδη από τη δεκαετία του 2000 όταν μετρούσε πολλές επιτυχίες στη μουσική είχε αναλάβει δουλειές για το Marie Claire.

Τώρα όμως, η δουλειά του ξεπερνάει το χόμπι ή και την «ελαφρότητα» κάποιων πορτρέτων για σπουδαία γυναικεία περιοδικά. Στην έκθεση «Wounded: The Legacy of War», ο Μπράιαν Ανταμς σοκάρει καθώς κάνει αυτό που λέει και ο τίτλος του φωτογραφικού πρότζεκτ: Αναδεικνύει με τα κάδρα του τη φρικτή κληρονομιά του πολέμου.

Επί τέσσερα χρόνια ο 54χρονος σήμερα Καναδός, δούλεψε με τραυματίες βρετανούς στρατιώτες που επέστρεφαν από το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Τα πορτρέτα έγιναν αρχικά βιβλίο και τώρα έκθεση, η οποία μεταφέρει στην καρδιά του Ηνωμένου Βασιλείου το αληθινό αποτέλεσμα των εκστρατειών: Νέοι άνθρωποι τσακισμένοι, χωρίς άκρα, περισσότεροι θύματα των αυτοσχέδιων βομβών των ταλιμπάν και των φατριών του Ιράκ – το ασύμμετρο αυτών των σύγχρονων πολέμων έφερε και μια ασύμμετρη κληρονομιά.

«Δεν πιστεύω ότι κανείς θα περίμενε να δει τόσους ανθρώπους να επιστρέφουν τραυματίες» σχολιάζει ο Ανταμς.