Αναβλήθηκε για τις 10 Νοεμβρίου η επίσκεψη Ράμα στο Βελιγράδι

Η αλβανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού, Εντι Ράμα στο Βελιγράδι, που ήταν προγραμματισμενη για την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, αναβλήθηκε για τις 10 Νοεβρίου. Ο Ράμα είχε εκφράσει την απογοήτευσή του για το περιστατικό με το drone που έφερε τη σημαία της λεγόμενης Μεγάλης Αλβανίας που πέταξε πάνω από το γήπεδο στον αγώνα Σερβίας – Αλβανίας.

Η αλβανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού, Εντι Ράμα στο Βελιγράδι, που ήταν προγραμματισμενη για την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, αναβλήθηκε για τις 10 Νοεβρίου.

Ο Ράμα είχε εκφράσει την απογοήτευσή του για το περιστατικό με το drone που έφερε τη σημαία της λεγόμενης Μεγάλης Αλβανίας που πέταξε πάνω από το γήπεδο στον αγώνα Σερβίας – Αλβανίας. Είχε, πάντως, δηλώσει ότι θα πάει στην Σερβία, σε μία επίσκεψη που είχε ως στόχο την μεγαλύτερη προσέγγιση των δύο χωρών.

Ωστόσο, ο Εντι Ράμα και ο σέρβος ομόλογός του, Αλεξάντερ Βούτσιτς είχαν τηλεφωνική συνομιλία, κατα την διάρκεια της οποίας συμφώνησαν η επίσκεψη να αναβληθεί για τις 10 Νοεμβρίου.

Οι δύο πρωθυπουργοι συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο και να ξεπεράσουν το τεταμένο κλίμα που επικρατεί μετά το επεισόδιο στον αγώνα ποδοσφαίρου.

Μετά το περιστατικό, διαδηλώσεις σημειώθηκαν στην Αλβανία, ενώ επιθέσεις δέχθηκαν καταστήματα Αλβανών στη Σερβία.

Οι δύο χώρες «αντάλλαξαν» διαβήματα διαμαρτυρίας μετά το περιστατικό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk