ΗΠΑ: Επρεπε να ήμασταν πιο αυστηροί με το 1ο κρούσμα Έμπολα

Το δεύτερο κρούσμα Έμπολα στις ΗΠΑ, η νεαρή νοσοκόμα στο Ντάλας που βρισκόταν στην ομάδα φροντίδας του Λιβεριανού που είχε προσβληθεί και τελικά κατέληξε, έχει εντείνει τις ανησυχίες σε όλη τη χώρα για το εφιαλτικό ενδεχόμενο εξάπλωσης του ιού. «Μπορούσαμε να είχε στείλει μία πιο αυστηρή ομάδα πρόληψης μολύνσεων» στο Ντάλας, λέει ο επικεφαλής των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), που διαβεβαιώνει ότι κάθε νοσοκομείο έχει τα μέσα να φροντίσει ασθενείς αλλά επιβάλλεται τεράστια προσοχή πρωτίστως του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Συναγερμός έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ, μετά τις πληροφορίες ότι η δεύτερη νοσοκόμα που διαγνώστηκε με τον ιό του Έμπολα στο Ντάλας πέταξε με αεροπλάνο από το Κλίβελαντ λίγο πριν αρχίσει να εμφανίζει συμπτώματα.

Αμερικανοί αξιωματούχοι στον τομέα της Υγείας επιβεβαίωσαν ότι η νοσοκόμα επέβαινε στην πτήση.

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναζητά τους 132 επιβάτες που πετούσαν με την πτήση Frontier 1143 στις 13 Οκτωβρίου για συνεντεύξεις.

Η νοσοκόμα άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα στις 15 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μετάδοσης του ιού Έμπολα σε αμερικανικό έδαφος. Άλλη μία νοσοκόμα νοσηλεύεται σε καραντίνα.

Και οι δύο γυναίκες βρίσκονταν στην ομάδα φροντίδας ενός άνδρα από τη Λιβερία, ο οποίος πέθανε στο Ντάλας στις 8 Οκτωβρίου.

Το δεύτερο κρούσμα έχει εντείνει τις ανησυχίες στις ΗΠΑ για το ενδεχόμενο εξάπλωσης του ιού, ενώ ο επικεφαλής των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων παραδέχθηκε την Τετάρτη: «Μπορούσαμε να είχε στείλει μία πιο αυστηρή ομάδα πρόληψης μολύνσεων».

Το νοσηλευτικό προσωπικό του Πρεσβυτεριανού Νοσοκομείου στο Ντάλας καταγγέλλει ότι οι οδηγίες άλλαζαν συνεχώς και ότι δεν υπήρχε πρωτόκολλο.

Οι Αρχές της κομητείας του Ντάλας δηλώνουν ότι προετοιμάζονται για το «πολύ πιθανό ενδεχόμενο» να υπάρξουν και νέα κρούσματα πέραν των δύο νοσηλευτριών, όπως δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο δικαστής της κομητείας Κλέι Τζένκινς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk