Εντάθηκαν οι αεροπορικές επιδρομές στο Κομπάνι

Αισθητά εντάθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες τα αεροπορικά πλήγματα κατά θέσεων των τζιχαντιστών γύρω από το Κομπάνι, αλλά κατάσταση παραμένει ακόμη ρευστή. Ανησυχία και για την απειλή της ISIS στο δυτικό Ιράκ και στη Φαλούτζα. Την ίδια στιγμή, η Ουάσινγκτον επαναλαμβάνει ότι η μάχη κατά των τζιχαντιστών «θα χρειαστεί χρόνο».

Αισθητά εντάθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες τα αεροπορικά πλήγματα κατά θέσεων των τζιχαντιστών γύρω από το Κομπάνι, αλλά κατάσταση παραμένει ακόμη ρευστή. Ανησυχία και για την απειλή της ISIS στο δυτικό Ιράκ και στη Φαλούτζα. Την ίδια στιγμή, η Ουάσινγτον επαναλαμβάνει ότι η μάχη κατά των τζιχαντιστών θα χρειαστεί χρόνο.

Οι αεροπορικές δυνάμεις των χωρών που συμμετέχουν στον συνασπισμό κατά της ISIS υπό τις ΗΠΑ προχώρησαν τη Δευτέρα και την Τρίτη συνολικά σε 21 πλήγματα, αριθμός αρκετά υψηλότερος σε σύγκριση με προηγουμένως.

Η προέλαση των τζιχαντιστών προς το κέντρο της κουρδικής πόλης φαίνεται μετά τις επιδρομές, σύμφωνα με την αμερικανική Κεντρική Στρατιωτική Διοίκηση, να έχει επιβραδυνθεί «αλλά η κατάσταση είναι ακόμη ρευστή», όπως τονίζεται.

Η συνεχιζόμενη κρίση στην τουρκική μεθόριο απειλεί να εκτροχιάσει την κατάσταση και στο εσωτερικό. Η αναφορά για τουρκικές επιδρομές εναντίον θέσεων του κουρδικού ΡΚΚ, την ώρα που η Άγκυρα δεν επιτρέπει τη διέλευση οπλισμού ή μαχητών για την υποστήριξη του Κομπάνι, κινδυνεύει να διαταράξει τις ισορροπίες στο Κουρδικό.

Εξίσου ανησυχητική είναι η κατάσταση και στο δυτικό Ιράκ, στην επαρχία Ανμπάρ, όπου οι ένοπλοι της ISIS απειλούν να διευρύνουν την περιοχή που ελέγχουν.

Την Τετάρτη, το ζήτημα της μάχης εναντίον του Ισλαμικού Κράτους θα αποτελέσει θέμα τηλεφωνικήγς διάσκεψης του αμερικανού προέδρου με τους επικεφαλής των κυβερνήσεων Βρετανίας, Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk