14 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Βαγδάτη

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν στα βόρεια της Βαγδάτης σε συγκρούσεις και επιθέσεις αυτοκτονίας.

Τέσσερις στρατιώτες βρήκαν το θάνατο κοντά στη Μπακούμπα, 60 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της ιρακινής πρωτεύουσας, όταν σιίτες πολιτοφύλακες, πιστοί στην κυβέρνηση, άνοιξαν πυρ εναντίον του στρατιωτικού ασθενοφόρου στο οποίο επέβαιναν.

Οι πολιτοφύλακες «νόμιζαν ότι οι στρατιώτες ήταν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και ότι σκόπευαν να πραγματοποιήσουν επίθεση αυτοκτονίας με το ασθενοφόρο», δήλωσε αστυνομικός.

Ιατρική πηγή από το νοσοκομείο της Μπακούμπα επιβεβαίωσε τον θάνατο των τεσσάρων στρατιωτών.

Κατά την προέλασή τους στο Ιράκ οι τζιχαντιστές άρπαξαν πολλά οχήματα, στολές και όπλα του στρατού και τα χρησιμοποιούν συχνά για να εξαπολύουν επιθέσεις στις κυβερνητικές δυνάμεις.

Στη Μεσάχντα, περίπου 30 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, ένας καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σε λαϊκή αγορά, σκοτώνοντας επτά ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 25, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά.

Στο χωριό Ζαλάγια, κοντά στο Τικρίτ, μια πόλη υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, τρεις σιίτες πολιτοφύλακες σκοτώθηκαν μέσα σε σπίτι που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν άλλοι εννέα άνθρωποι.

Οι τζιχαντιστές παγιδεύουν συχνά τα σπίτια στις περιοχές από τις οποίες αποσύρονται για να δυσχεράνουν την ανακατάληψη των τομέων αυτών από τον στρατό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος