Σουηδία: Μένει πίσω η αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους

Μετά την επίσημη διαμαρτυρία της ισραηλινής κυβέρνησης, η Σουηδία κάνει μισό βήμα πίσω σχετικά με την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους

Μετά την επίσημη διαμαρτυρία της ισραηλινής κυβέρνησης, η Σουηδία κάνει μισό βήμα πίσω σχετικά με την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους. Όπως ανακοινώθηκε, η απόφαση του σουηδού πρωθυπουργού δεν θα εισαχθεί για ψηφοφορία στο κοινοβούλιο της χώρας, αλλά θα εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο σε ημερομηνία που δεν ανακοινώθηκε.

Η απόφαση του σουηδού πρωθυπουργού Στέφαν Λεβέν να αναγνωρίσει «το κράτος της Παλαιστίνης», γεγονός που σημαίνει ότι η Σουηδία θα είναι η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προχωρά σε αυτό το βήμα, δεν θα περάσει από το κοινοβούλιο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

«Είναι ένα κυβερνητικό διάταγμα. Δεν θα περάσει από το κοινοβούλιο», δήλωσε η Κάριν Νίλουντ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Η απόφαση θα επικυρωθεί από το υπουργικό συμβούλιο σε μια ημερομηνία που δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.

Ο Λεβέν δήλωσε την Παρασκευή ότι «η λύση των δύο κρατών (ισραηλινού και παλαιστινιακού) προϋποθέτει την αμοιβαία αναγνώριση και τη βούληση για ειρηνική συνύπαρξη, για το λόγο αυτό η Σουηδία θα αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης».

Νωρίτερα είχε κληθεί στο υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ο πρεσβευτής της Σουηδίας στη χώρα προκειμένου να του εκφραστεί και επίσημα η διαμαρτυρία της ισραηλινής κυβέρνησης για την απόφαση της Στοκχόλμης. Αντίθετα, οι Παλαιστίνιοι χαιρέτισαν την απόφαση αυτή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk