Διαδηλώσεις στη Γαλλία για την προάσπιση των «οικογενειακών αξιών»

Χιλιάδες διαδηλωτές που δηλώνουν πως προασπίζονται τις παραδοσιακές «οικογενειακές αξίες»  βγήκαν στους δρόμους του Παρισιού και του Μπορντό την Κυριακή, ζητώντας να απαγορευτεί η εξωσωματική γονιμοποίηση για τα ζευγάρια λεσβιών καθώς και η τεκνοποίηση με παρένθετη μητέρα.

Χιλιάδες διαδηλωτές που δηλώνουν πως προασπίζονται τις παραδοσιακές «οικογενειακές αξίες» βγήκαν στους δρόμους του Παρισιού και του Μπορντό την Κυριακή, ζητώντας να απαγορευτεί η εξωσωματική γονιμοποίηση για τα ζευγάρια λεσβιών καθώς και η τεκνοποίηση με παρένθετη μητέρα.

Πέρυσι, οργανώσεις που αντιτίθενται στην αναγνώριση των γάμων των ομοφυλοφίλων είχαν προσπαθήσει μάταια να εμποδίσουν τη θέσπιση των γάμων προσώπων του ιδίου φύλου στη Γαλλία.

Στην πρώτη τους κινητοποίηση εναντίον της κεντροαριστερής κυβέρνησης μετά τον Φεβρουάριο, οι οργανώσεις που προασπίζονται τις «οικογενειακές αξίες» απαίτησαν «καθολική κατάργηση της παρένθετης μητρότητας», καθώς και να τερματιστεί η πρόσβαση στην τεχνητή γονιμοποίηση και στην εξωσωματική γονιμοποίηση για τα λεσβιακά ζευγάρια.

Περίπου 1.000 αστυνομικοί συνόδευαν την πορεία στο Παρίσι.

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τους διαδηλωτές, ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε ότι η κύηση από παρένθετες μητέρες ήδη είναι απαγορευμένη στη Γαλλία και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν θα αποπειραθεί να άρει την απαγόρευση.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα ο ένας στους τρεις Γάλλους δηλώνει ότι μοιράζεται τις ίδιες απόψεις για τις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες με αυτές των οργανώσεων που κάλεσαν στις κινητοποιήσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk