Ελβετική εταιρεία ελικοπτέρων βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών για την κλοπή και τις απόπειρες πώλησης του ιατρικού φακέλου του Μίχαελ Σουμάχερ. Στην εταιρεία βρέθηκε και κατασχέθηκε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής που χρησιμοποιήθηκε από τον άγνωστο που επικοινώνησε με μέσα ενημέρωσης προσπαθώντας να πουλήσει το ιστορικό του παγκόσμιου πρωταθλητή της Φόρμουλας 1 έναντι 50.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη γαλλική τοπική εφημερίδα Dauphine Libere, από την εταιρεία που εδρεύει στο καντόνι της Ζυρίχης είχε ζητηθεί να αναλάβει τη μεταφορά του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή από την Γκρενόμπλ στη Λωζάνη. Η εταιρεία είχε λάβει ένα αντίγραφο της ιατρικής έκθεσης που συντάχθηκε ακριβώς για το σκοπό αυτό.

Ο Σουμάχερ μεταφέρθηκε από την πανεπιστημιακή κλινική της Γκρενόμπλ σε νοσοκομείο της Λωζάνης στις 16 Ιουνίου προκειμένου να συνεχίσει εκεί τη θεραπεία αποκατάστασης μετά τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη ενώ έκανε σκι, στις 29 Δεκεμβρίου 2013.

Οι εισαγγελικές αρχές της Γκρενόμπλ διευκρίνισαν ότι το βράδυ της Παρασκευής αποσύρθηκαν από την έρευνα για την υπόθεση, την οποία έχει αναλάβει πλέον η ελβετική δικαιοσύνη.

Η επωνυμία της εταιρείας δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, ούτε και το όνομα του ανθρώπου που επιχείρησε να πουλήσει τον φάκελο σε γαλλικά, γερμανικά και ελβετικά μέσα ενημέρωσης.

Ο φάκελος αυτός είναι επί της ουσίας η σύνθεση περίπου δέκα σελίδων, γραμμένων από τον γιατρό που παρακολουθούσε τον Σουμάχερ στην Γκρενόμπλ. Δεν πρόκειται για την επίσημη, τελική έκθεση του νοσοκομείου αλλά ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα που μάλιστα παρέμεινε επί πολλές ώρες σε έναν κάδο απορριμμάτων του νοσοκομείου.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στα μέσα Ιουνίου από τη γερμανική εφημερίδα Bild, όταν δημοσιογράφοι της προσεγγίστηκαν από έναν άνθρωπο που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «Καγκεμούσα», προφανώς από την ταινία του Ιάπωνα Ακίρα Κουροσάβα που βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες το 1980.

Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι ενημέρωσαν την εκπρόσωπο του Σουμάχερ Ζαμπίνε Κεμ αλλά και το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ που κατέθεσε μήνυση. Από την ημέρα εισαγωγής του Σουμάχερ το νοσοκομείο είχε λάβει πολύ αυστηρά μέτρα για να προστατεύσει τον ίδιο και την οικογένειά του από απρόσκλητους «εισβολείς».

Ο 45χρονος Μίχαελ Σουμάχερ παρέμεινε επί πέντε μήνες στην Γκρενόμπλ μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε στο χιονοδρομικό κέντρο του Μαριμπέλ. Μεταφέρθηκε με απόλυτη μυστικότητα σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Λωζάνη στις 16 Ιουνίου, αφού οι γιατροί τον ξύπνησαν από το τεχνητό κώμα.