• Αναζήτηση

Θεσσαλονίκη: Πέταξαν μπογιές στο πολιτικό γραφείο της Ελενας Ράπτη

Καταδρομική επίθεση στο πολιτικό γραφείο της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κυρίας Έλενας Ράπτη στη Θεσσαλονίκη έκαναν άγνωστοι τη Δευτέρα.

Καταδρομική επίθεση στο πολιτικό γραφείο της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κυρίας Έλενας Ράπτη στη Θεσσαλονίκη έκαναν άγνωστοι τη Δευτέρα, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τις φυλακές τύπου Γ’.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες λίγο μετά τις 12.05 μια ομάδα δέκα ατόμων συγκεντρώθηκε στην οδό Εγνατίας 121 στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου βρίσκεται στον 2ο όροφο το γραφείο.
Στη συνέχεια τέσσερις εξ αυτών –αναζητούνται από την Αστυνομία– έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους ανέβηκαν στο γραφείο και έριξαν λαδομπογιές στον τοίχο και σε μηχανήματα. Στη συνέχεια πέταξαν φέιγ βολάν με το σύνθημα «Aγώνας με όλα τα μέσα για την καταστροφή των φυλακών» και τράπηκαν σε φυγή.
Τη στιγμή εκείνη στο γραφείο δεν βρισκόταν η κυρία Ράπτη αλλά τέσσερις συνεργάτες της.

«Να εκφοβίσουν και να εκβιάσουν»

Προσπάθεια εκφοβισμού των συναδέλφων της καταγγέλλει η βουλευτής της ΝΔ, η οποία δηλώνει ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης συμβάλλοντας «στη δημιουργία μιας ασφαλέστερης κοινωνίας για όλους τους Έλληνες», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή της η κυρία Ράπτη, η οποία έχει ως εξής:

«Σήμερα το μεσημέρι (σ.σ. Δευτέρα), μια ομάδα κουκουλοφόρων, μαυροφορεμένων και με καλυμμένα πρόσωπα, εισέβαλαν στο πολιτικό μου γραφείο, έριξαν φέιγ βολάν, πέταξαν παντού μαύρη λαδομπογιά καταστρέφοντας έπιπλα,
υπολογιστές, μηχανήματα και τοίχους αλλά κυρίως προκάλεσαν αίσθημα τρόμου στους συνεργάτες του γραφείου μου, φωνάζοντας “να κλείσουν οι φυλακές” και πως “όσοι ψηφίζουν έχουν ονόματα και διευθύνσεις”. Μετά την αναχώρησή τους, οι συνεργάτες μου κάλεσαν τη Δ/νση Κρατικής Ασφάλειας, η οποία διενεργεί την σχετική προανάκριση.

»Σκοπός αυτής της επίθεσης ήταν να χρησιμοποιήσουν το πρόσωπό μου για να εκφοβίσουν και να εκβιάσουν όλους τους συναδέλφους βουλευτές της πλειοψηφίας ώστε σήμερα να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει μεταξύ άλλων αυστηρότερο καθεστώς μεταχείρισης όσων ποινικών κρατουμένων κρίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια, δηλαδή για την ασφάλεια κάθε πολίτη, ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Διάταξη μάλιστα που έχει συνταχθεί σύμφωνα με όλους τους διεθνείς κανόνες και με σεβασμό στη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

»Όπως πάντοτε, έτσι και τώρα, θα πράξω αυτό που μου επιβάλλει η συνείδησή μου και το χρέος μου απέναντι στους πολίτες. Να συμβάλω στη δημιουργία μιας ασφαλέστερης κοινωνίας για όλους τους Έλληνες».

Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk