Φ. Πιπιλή: «Μας φταίει ο Στουρνάρας όταν εμείς ψηφίζαμε τα νομοσχέδια που έφερνε;»

Την Παρασκευή 30 Μαΐου η βουλευτής της Ν.Δ., μίλησε στον Βήμα fm για τον ανασχηματισμό, τις εκλογές, το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό και τον Γ. Στουρνάρα

Την Παρασκευή 30 Μαΐου η βουλευτής της Ν.Δ., Φωτεινή Πιπιλή μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για τον ανασχηματισμό, τις εκλογές, το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό και τον Γ. Στουρνάρα.{{{ audio1 }}}

Για την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

«Ευτυχώς που δεν κυβέρνησε η Αριστερά! Ειλικρινά το λέω! Διότι είναι το μόνιμο επιχείρημα της Αριστεράς ότι δεν φταίει για το μπάχαλο στο οποίο βρίσκεται η Ελλάδα, αλλά η σωστή απάντηση είναι ότι εσείς όπου κυβερνήσατε, τα κάνατε πολύ χειρότερα από εμάς. Στα πανεπιστήμια έγινε της τρελής, ενώ με τον Τσίπρα – που είναι και παναθηναϊκάκιας, όπως εγώ – έγινε χαμός με το γήπεδο του Παναθηναϊκού που το μπλοκάρισε με κάτι δηλώσεις στο Δήμο Αθηναίων. Τι τους έπιασε ξαφνικά τώρα το θέμα της ΑΕΚ να το λύσουν σε ένα δευτερόλεπτο;

Νίκησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Στάθηκε δυνατή η Ν.Δ. λόγω του Αντώνη Σαμαρά, για να μην το κομματικοποιούμε, διότι τράβηξε η σταθερότητα, εργατικότητα και απόδοση και προσπάθεια και προσωπικά του Σαμαρά και της κυβέρνησης και ο Βενιζέλος μπορεί να απολαύσει την ηρεμία της πολυθρόνας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, έστω και αν δεν μπορώ να προσδιορίσω επακριβώς το χρονικό διάστημα, και ενώ θα περίμενε κανείς ότι με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών που νίκησε ο ΣΥΡΙΖΑ το πρόβλημα θα είχε η Ν.Δ., τελικά το πρόβλημα έχουν οι ΑΝΕΛ και η ΔΗΜΑΡ.»

Για το ενδεχόμενο να προσχωρήσουν βουλευτές των ΑΝΕΛ στη Ν.Δ.

«Να το δούμε κι αυτό! Οι ΑΝΕΛ είναι της λαϊκομπαρόκ δεξιάς. Όσοι μείναμε στη Ν.Δ. είμαστε από αυθεντικοί δεξιοί έως κεντρώοι.»

Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών

«Ερμηνεύω το αποτέλεσμα ως εξής: ότι η περιφέρεια κρατήθηκε σε ένα βαθμό λόγω της μη υπερφορολόγησης της αγροτικής περιουσίας και έτσι επικράτησε η συγκυβέρνηση και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Στις δε αστικές περιοχές, δεν ήταν το κόψιμο συντάξεων και μισθών για μένα ο κύριος παράγων, αλλά ήταν η υπερφορολόγηση της μικρής αστικής περιουσίας.»

Για τον ανασχηματισμό

«Το κακό είναι ότι περιμένουν (να χτυπήσει το τηλέφωνό τους) και πολλοί που είναι εκτός Βουλής. Όταν κάνεις αγώνα και λες ότι τον κάνεις επειδή είσαι στρατευμένος στην παράταξη και θέλεις να τη βοηθήσεις, μετά, βρε παιδιά, δημιουργούνται κάτι προβληματάκια. Διότι είναι και κάποιοι άλλοι στρατευμένοι στη Βουλή με μπαλάσκες, που πήγαν να ψηφίσουν τα μνημόνια στη Βουλή, και σου λένε τώρα άλλα… Σας μεταφέρω το κλίμα. Και γι’ αυτό λέω ότι μαζευτήκαμε πολλοί μέσα (στη Βουλή) και πολλοί απ’ έξω και κερδίζουν τελικά όσοι είναι απέναντι! Οι ΠΑΣΟΚοι με αγωνία λένε «συγγνώμη, θα γίνουν αυτοί που ήταν απ’ έξω και στα δύσκολα πήγαν από’ κει;». Και τους απαντώ εγώ, που δεν με ενδιαφέρει καθόλου το σπορ του ανασχηματισμού, «θα το λουστούμε κι αυτό». Υπάρχουν και οι πικρίες, οι θυμοί και οι αντιρρήσεις, αλλά πιστεύω ότι πέραν όλων αυτών, ανεξαρτήτως του ποιους θα κάνει υπουργούς, όπως έχει δικαίωμα αποκλειστικά ο πρωθυπουργός στον ανασχηματισμό, όταν έρθει πάλι το κρίσιμο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, «κότες-κοτάρες»! Θα ψηφίσουν όλοι! Θα λογαριάσουν το κόστος και δεν θα αφήσουν την τελευταία στιγμή να ανατραπεί αυτή η πορεία, με δεδομένο ότι όλα είναι καλύτερα, με την ευρύτητα της έννοιας οικονομία και σταδιακά οφείλουμε να γίνουν ακόμη καλύτερα για τις επιλογές όλων όσων έχουν θιχθεί.»

Για το Δήμο της Αθήνας και την υποψηφιότητα Σπηλιωτόπουλου

«Οι επιλογές ξεκινάνε στα σοβαρά κόμματα από τη λεγόμενη κομματική βάση, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στην ελληνική πολιτική σκηνή παρά με ελάχιστες εξαιρέσεις. Συγκεκριμένα, στη Ν.Δ., εννοείται ότι υπάρχουν οργανωτικές επιτροπές προεκλογικού αγώνα που εισηγούνται εν συνεχεία στον πρόεδρο του κόμματος – όχι στον πρωθυπουργό – τις επιλογές τους. Όταν επί τόσους μήνες δεν ήταν έτοιμες να παρουσιάσουν προτάσεις… Και δεν μπορεί να ασχολείται και ο πρωθυπουργός, ο οποίος έπρεπε να σώσει τη χώρα.

Ο Σπηλιωτόπουλος δεν ήταν κακή επιλογή. Ο Δήμος Αθηναίων κατάντησε όχι πολυσυλλεκτικός, αλλά να γίνει αχταρμάς που απεδείχθη εκ του αποτελέσματος. Εννέα συνδυασμοί εξέλεξαν (συμβούλους) και λυπάμαι πραγματικά το θέαμα που θα ζήσουμε με το δήμαρχο Καμίνη, τον Σακελλαρίδη αντιπολίτευση και όλος αυτός ο στρατός των εννέα συνδυασμών, με κορύφωση της κατάντιας την παρουσία της μικρής Ουρανίας, της γνωστής βασιλοχουντικοφασιστοναζιστικής οικογενείας Μιχαλολιάκου, όπου ο ίδιος είναι αντισυστημικός βουλευτής, η γυναίκα του βουλευτής και βάλανε τώρα και την κόρη τους στο δημοτικό συμβούλιο και θα έχουμε τώρα την Ουρανία Μιχαλολιάκου, τον Ηλία Κασιδιάρη, το Θάνο Βερέμη και τη Μάρω Δούκα στο ίδιο συμβούλιο!

Είπα από την αρχή ότι ο κ. Καμίνης, σε σχέση με τον κ. Μπουτάρη, είναι ένας μέτριος δήμαρχος. Τους κέρδισε, όμως, όλους, επειδή την τελευταία Κυριακή βοηθήσαμε στη Ν.Δ. να κερδίσει ο κ. Καμίνης. Βεβαίως βοήθησα κι εγώ και βοήθησα και τον κ. Σγουρό.»

Για τον υπουργό Οικονομικών

«Ο κ. Στουρνάρας αν δεν ήταν τόσο ψύχραιμος και βαμμένος στο όραμά του να βοηθήσει μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό να ορθοποδήσει η χώρα και να μην καταστραφεί, δεν θα είχαμε αυτά τα αποτελέσματα από τη σκληρή πολιτική. Θεωρώ ότι είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό πρόσωπο και για την πολιτική του μέλλοντος, η οποία εκ των πραγμάτων θα έχει στέρεες οικονομικές και τεχνοκρατικές βάσεις με ολίγη από σωστή και όχι λαϊκίστικη πολιτική. Και με ενοχλεί διότι δεν αποφασίζει ο υπουργός Οικονομικών την οικονομική πολιτική και την αποφασίζει ο πρωθυπουργός, το κυβερνητικό σχήμα και οι κυβερνητικοί βουλευτές. Είναι ντροπή όλοι εμείς – ή κάποιοι από εμάς τώρα – να ανακαλύπτουμε ότι επειδή έφερνε ο Στουρνάρας ένα σκληρό νομοσχέδιο δεν φταίγαμε εμείς που το ψηφίσαμε ή αυτοί που το έφεραν και έφταιγε ο Στουρνάρας.

Δύο είναι οι πόλοι: άμεση ανακούφιση των πραγματικά ασθενέστερων τάξεων και αποφορολόγηση της αστικής περιουσίας, ώστε να ανασάνουν και οι αστοί.»

Για το νομοσχέδιο περί αιγιαλού

«Εάν δεν αλλάξει και έρθει έτσι και δώσει όλες τις παραλίες της χώρας στους δημάρχους και στους νομάρχες και μεγαλοξενοδόχους, εγώ δεν το ψηφίζω. Αλλά είμαι υπέρ του να στηρίξουμε κάποια έργα που θα δοθούν σε ιδιώτες και έχουν μεγάλη τοπική σημασία και πρέπει κατά 50% στο σύνολο και παραπάνω οι παραλίες να μείνουν αλώβητες. Θα πρέπει το υπουργείο Πολιτισμού, το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Περιβάλλοντος μαζί να αποφασίσουν ποιες παραλίες στην Ελλάδα μπορούν να εξυπηρετήσουν τον πολίτη και ποιες δεν θα αξιοποιηθούν ποτέ, διότι ο τουρίστας θέλει αυτή τη φυσική ομορφιά της Ελλάδας.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk