Θ. Φωτίου: «Η κατάργηση των πανελληνίων εξετάσεων δεν περιλαμβάνεται στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης της Αριστεράς»

Την Πέμπτη 29 Μαΐου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στον Βήμα fm για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περί κατάργησης των πανελληνίων εξετάσεων

Την Πέμπτη 29 Μαΐου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου μίλησε στους Βασίλη Χιώτη, Νότη Παπαδόπουλο και Γιώργο Παπαχρήστο για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περί κατάργησης των πανελληνίων εξετάσεων.{{{ audio1 }}}

Για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κατάργηση των πανελληνίων εξετάσεων

«Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα τριών συγχρονοτήτων. Τι θα πει αυτό; Έχουμε ένα γενικό όραμα για την εκπαίδευση του τόπου μας, που είναι το τελικό μας σχέδιο. Ένα μεσοπρόθεσμο που απαιτεί πρώτα τις ενέργειες της κυβέρνησης της Αριστεράς για την Παιδεία και την εγκαθίδρυση της κυβέρνησης αυτής. Και βεβαίως, το άμεσο πρόγραμμα που θα υλοποιήσουμε μόλις εκλεγούμε. Η προοπτική της κατάργησης των πανελληνίων εξετάσεων δεν περιλαμβάνεται στις άμεσες ενέργειες της κυβέρνησης της Αριστεράς, αλλά στο μεσοπρόθεσμο πεδίο. Ο χρόνος δεν είναι ημερολογιακός, ότι χρειάζονται δύο ή τρία και τέσσερα χρόνια. Είναι χρόνος εκπαιδευτικός, μέσα στον κοινωνικό χρόνο, τον εκπαιδευτικό και τον ακαδημαϊκό και δεν γνωρίζω να σας απαντήσω αν θα είναι δύο, τρία ή πέντε χρόνια.

Τι υποσχόμαστε εμείς στα παιδιά; Ότι οι βαθμοί του Ενιαίου Λυκείου θα εξασφαλίζουν μία θέση είτε στη μεταλυκειακή είτε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το σημερινό σύστημα καταπιέζει τα παιδιά και δεν τους επιτρέπει να ξεδιπλώσουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους. Επειδή είμαι καθηγήτρια πολλά χρόνια, ξέρω το θέμα του 10 και της βαθμολογίας και είναι σχετικό. Αν σας βάλω δύσκολα θέματα, μπορεί να πάρετε δύο ή τρία. Αν σας βάλω εύκολα θέματα, μπορεί να πάρετε επτά, οκτώ ή εννέα, με άριστα το δέκα. Με αφήνει παγερά αδιάφορη πόσοι είναι κάτω από το 10. Το δεύτερο είναι ο τρόπος που διαγωνίζονται παιδιά πάνω στα ίδια θέματα, τα οποία πρόκειται να πάνε σε πολύ διαφορετικού επιπέδου δυσκολίες ή πειθαρχίες.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk