Π. Ρήγας: «Θα συνεργαζόμασταν με τον ΣΥΡΙΖΑ εάν στην πράξη αποδεικνύει πίστη στην Ευρωπαϊκή Πορεία της χώρας»

Την Πέμπτη 29 Μαΐου ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ, μίλησε στον Βήμα fm για ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και για την αλλαγή του εκλογικού νόμου

Την Πέμπτη 29 Μαΐου ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ, Παναγιώτης Ρήγας, μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.{{{ audio1 }}}

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Σε μια κανονική χώρα, σε μια δημοκρατία της οποίας το πολιτικό σύστημα λειτουργεί υπό συνθήκες κανονικότητας, είναι απόλυτα φυσιολογικό κόμματα που έχουν μια ιδεολογική συγγένεια να συνεργάζονται. Το πρόβλημά μας εδώ είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εμπλουτίσει μια πολιτική, η οποία κατά την άποψη του ΠΑΣΟΚ δεν έχει να κάνει με την Αριστερά, δεν έχει να κάνει με την ιδεολογία την προοδευτική. Κατά την άποψη μας είναι ένα κόμμα, το οποίο καβαλώντας το κύμα της οργής, υπονομεύει με τις θέσεις του την εθνική προσπάθεια. Το ΠΑΣΟΚ έχει μεγαλύτερη ιδεολογική συγγένεια με τα κόμματα που τοποθετούνται στο χώρο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς.

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει Αριστερά και μάλιστα Ριζοσπαστική Αριστερά, οι ενέργειες του είναι μια ανάμνηση του παρελθόντος, όπου λειτουργούσαν τα πάντα με τη λογική του πελατειακού κράτους, των υποσχέσεων, του λαϊκισμού, τότε προφανώς είναι ψευδεπίγραφος ο τίτλος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Λέμε λοιπόν ναι σε συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, με τη λογική, όχι ότι εάν αλλάξει πρόσωπα δεν συνεργαζόμαστε με το ΣΥΡΙΖΑ του κυρίου Τσίπρα, αλλά με έναν ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εννοεί και στην πράξη το ακολουθεί ότι η χώρα θα συνεχίσει την πορεία της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εάν λοιπόν οι πολιτικές προτεραιότητες τις οποίες βάζουμε, το πρόσημο το οποίο θέτουμε σε μια κυβερνητική συνεργασία είναι το πρόσημο, το οποίο θέτει και ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι προφανές ότι καμία πόρτα συνεργασίας δεν κλείνει. Ο χώρος που ανήκουμε είναι συγκεκριμένος, όμως θα βάλουμε και τους όρους μιας μετεκλογικής συνεργασίας. Αυτοί οι όροι εάν πληρούνται και η στάση των κομμάτων αυτών που έχουν τη δυνατότητα να κυβερνήσουν είναι κοντά στις δικές μας απόψεις, προφανώς θα συνεργαστούμε με την πολιτική δύναμη εκείνη, η οποία θα καλύπτει σε μεγάλο βαθμό και τις δικές μας προτάσεις.»

Για την αλλαγή του εκλογικού νόμου

«Δεν ξέρω από πού προέκυψε ότι το ΠΑΣΟΚ βάζει ως προτεραιότητα το θέμα των 50 εδρών. Πουθενά ο Βαγγέλης Βενιζέλος δεν το ανέφερε ως μια προτεραιότητα. Τέθηκε από ένα μέλος του πολιτικού συμβουλίου. Δεν είναι ζήτημα να κοπεί αυτή τη στιγμή το μπόνους των 50 εδρών. Αυτό το πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ και το έκανε σημαία θέλοντας να δείξει δήθεν, ότι φοβηθήκαμε γιατί θα είναι πρώτη δύναμη και πάμε να του κόψουμε τις έδρες. Δεν βάλαμε εμείς ζήτημα 50 εδρών.

Εμείς το θέτουμε το ζήτημα, είναι θέμα προτεραιότητας και πολύ πιο σοβαρό από το ποιοι θα είναι αυτοί που θα καταλάβουν τους υπουργικούς θώκους ή πόσοι θα είναι στον αριθμό. Θα επιμείνουμε σε αυτό και είναι συγκεκριμένα τα πολιτικά μας προτάγματα, τα οποία καθορίζουν και τη σχέση μας με την ΝΔ στην κυβέρνηση.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Η γιορτή της δημοκρατίας και η παραφωνία Βελόπουλου Το κεντρικό σύνθημα στη δεξίωση για την 47η επέτειο από την... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk