Γ. Πανούσης: «Ο Φώτης Κουβέλης πρέπει να γίνει είτε ηγέτης της Κεντροαριστεράς είτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας κι όχι να παραμείνει πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ»

Την Πέμπτη 29 Μαΐου ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, μίλησε στον Βήμα fm για την παραίτηση Κουβέλη και τις εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ

Την Πέμπτη 29 Μαΐου ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για την παραίτηση Κουβέλη και τις εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ.{{{ audio1 }}}

Για την παραίτηση Κουβέλη και τις εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ

«Ένας άνθρωπος, όταν λέει παραιτούμαι, σημαίνει ότι παραιτείται. Είναι προσωπική του επιλογή και δεν του είπε κανείς να παραιτηθεί. Αν θεωρεί ότι ένα όργανο που ξέρουμε εξαρχής ότι σε όλα τα κόμματα ελέγχεται από τον πρόεδρο θα του πει «όχι, δεν τη δεχόμαστε», νομίζω ότι κάνει κακό στον ίδιο. Σε μια απόφαση τόλμης και ήθους, όχι για να χαθεί από τη ΔΗΜΑΡ. Στη ΔΗΜΑΡ θα υπάρχει πάντα. Είναι εμβληματικό πρόσωπο και κατά τη γνώμη μου, η ΔΗΜΑΡ έχει ένα δρόμο που δεν αξίζει στον Φώτη Κουβέλη. Πρέπει ο Φώτης Κουβέλης να γίνει ο ηγέτης της Κεντροαριστεράς. Γύρω από το όνομά του να μαζευτούν όλοι. Ή να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο ρόλος του να πας σε 30-40 ανθρώπους που θα μαζευτούν σε ένα κόμμα, τι αλλάζει από το 1,2%.

Θεωρώ ότι ο κ. Κουβέλης έκανε μια τολμηρή πράξη ήθους που μπορεί να συμβάλλει στη μετεξέλιξη με το ποιος θα αναλάβει ή στην ηγετική ομάδα και ο ίδιος θα ανέβει ένα σκαλί παραπάνω αν γίνει ηγέτης της Κεντροαριστεράς – διότι προς τα εκεί θα ανοιχθεί το κόμμα, φαντάζομαι – και να ζητήσει μια συσπείρωση γύρω από το όνομά του, όχι γύρω από τη ΔΗΜΑΡ. Ή παίρνεις κεφάλια και κάνεις ένα άλλο κόμμα ή παίρνεις τον αέρα της Κεντροαριστεράς.

Την υπάρχουσα Βουλή αφορά η πρόταση για ΠτΔ και νομίζω ότι θα ήταν μια πολύ καλή πρόταση για όλες τις πλευρές και όχι μία απλώς για να μην πάμε σε εκλογές το Μάρτη, διότι το πρόσωπό του και η πορεία του είναι μια εγγύηση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Τον Φώτη Κουβέλη κανείς δεν τον αμφισβητεί. Αν μείνει, όμως, έχουμε ένα πρόβλημα ότι μένει ο αρχηγός και ηγετική ομάδα, ενώ χάσαμε. Δεν φταίει κανένας, δηλαδή. Έχουμε ένα πρόβλημα. Του είπα πριν από δυο μέρες να έχει το θάρρος και να πάρει κεφάλια, αλλά εκείνος είχε το θάρρος να πει «όχι, παραιτούμαι εγώ». Δηλαδή, από την Κεντρική και την Εκτελεστική Επιτροπή δεν φταίει κανένας; Και να πάμε την άλλη εβδομάδα εκεί και να πουν «να μείνεις, Φώτη»; Έχουμε ένα πρόβλημα, όπως καταλαβαίνετε. Διότι η ΔΗΜΑΡ όλη είναι η γέφυρα προς το καινούργιο και δεν είναι το καινούργιο. Και η γέφυρα πρέπει να είναι ομαλή. Πρέπει να την αναλάβει ένας interim, ένας άνθρωπος με εμπειρία, ο οποίος θα αναλάβει για δύο χρόνια και θα την οδηγήσει εκεί όπου θα την οδηγήσει και να την παραδώσει στη νέα γενιά. Εγώ είμαι υπέρ της νέας γενιάς.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk