Περίπου 200 μετανάστες συνελήφθησαν στο ανατολικό Αιγαίο

Σχεδόν 200 μετανάστες που επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας εντόπισαν τις τελευταίες τρεις ημέρες λιμενικοί στα θαλάσσια σύνορα του ανατολικού Αιγαίου.

Σχεδόν 200 μετανάστες που επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας εντόπισαν τις τελευταίες τρεις ημέρες λιμενικοί στα θαλάσσια σύνορα του ανατολικού Αιγαίου.
Ενδεικτικά 28 μετανάστες εντοπίστηκαν στη περιοχή Λεπετύμνου Λέσβου, 39 στην Αγία Παρασκευή Σάμου, 25 στο Κοκκάρι Σάμου, 20 στο Πλωμάρι Λέσβου, 16 στην Παναγία Οινουσσών Χίου και 32 στον Άγιο Ευστράτιο.
Επίσης λιμενικοί εντόπισαν 31χρονο αλλοδαπό διακινητή και δυο μετανάστες που επιχειρούσαν να εισέλθουν στη χώρα μας στη θαλάσσια περιοχή της Ψερίμου. Το πλήρωμα πλωτού σκάφους του Λιμενικού εντόπισε στα πλαίσια περιπολίας τζετ σκι πάνω στο οποίο υπήρχαν τρεις άνθρωποι και κρίθηκε ύποπτο. Μετά από καταδίωξη οι λιμενικοί ακινητοποίησαν το τζετ σκι και συνελήφθησαν οι επιβαίνοντες.
Συλλήψεις μεταναστών που επιχειρούσαν να εξέλθουν παράνομα από την Ελλάδα αλλά και διακινητών έγιναν επίσης στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας.
Όπως λένε αξιωματικοί του Λιμενικού τη περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού αυξάνονται σημαντικά οι διακινήσεις μεταναστών στο ανατολικό Αιγαίο λόγω του καλού καιρού. Σε κάθε περίπτωση στόχος των διακινητών είναι μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να κάνουν το δρομολόγιο από τις τουρκικές ακτές προς τα ελληνικά νησιά και να επιστρέψουν πίσω.
Τα στελέχη του Λιμενικού σημείωναν πως έχουν ενταθεί οι περιπολίες και για το λόγο αυτό καθημερινά εντοπίζεται μεγάλος αριθμός μεταναστών που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk