Δένδιας: Εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή

Την Τρίτη 27 Μαΐου ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, μίλησε στον Βήμα fm για τις ευρωεκλογές, τον εκλογικό νόμο, τη Χρυσή Αυγή, την Αστυνομία και τον ανασχηματισμό

Την Τρίτη 27 Μαΐου ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τις ευρωεκλογές, τον εκλογικό νόμο, τη Χρυσή Αυγή, την Αστυνομία και τον ανασχηματισμό.{{{ audio1 }}}

Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές και δεν έχει κανείς πρόθεση ή έννοια να το αλλάξει αυτό, προς Θεού! Και έχω την αίσθηση ότι η Ν.Δ. απολύτως αναγνώρισε το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών, όταν λέει ότι πήραμε το μήνυμα. Βεβαίως χάσαμε τις ευρωεκλογές και δεν είναι και ντροπή αυτό, προς θεού, να πούμε ότι δεν κερδίσαμε κάτι. Αυτό που νομίζω ότι έχει αξία είναι τι συνέπειες έχει η ψήφος αυτή της ελληνικής κοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τη μεταφράσει με έναν τρόπο που είναι ευθέως αντιπραγματικός και παράλογος. Ότι με τη διαφορά των τριών μονάδων που έχει πρέπει να αλλάξει η κυβερνητική πολιτική, να αλλάξουν οι επιλογές και μέχρι να γίνουν εκλογές να τεθεί η κυβέρνηση της χώρας υπό επιτροπεία. Δεν νομίζω ότι αυτά τα πράγματα τώρα, πέρα από τα κομματικά που συζητάμε, μπορούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Δεν είναι σοβαρά πράγματα τώρα αυτά…»

Για το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου

«Πρέπει να σας πω ότι δεν έχω σαφή άποψη, διότι δεν το έχω σκεφτεί και δεν έχω δει και τη θέση του κόμματός μου. Κάποιες σκέψεις γίνονται εν θερμώ σ’ αυτές τις περιπτώσεις και δεν είναι καλό να υπάρχει αντίδραση που όσο και ειλικρινής να είναι, στην κοινωνία θα φανεί ότι κινητροδοτείται από ωφελιμισμό της ερμηνείας του εκλογικού αποτελέσματος. Πρέπει γενικότερα να κάνουμε μια συζήτηση και στη συζήτηση αυτή να συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να μας κατηγορεί για προδότες και μερκελιστές ή οτιδήποτε άλλο, αλλά πρέπει να επιβιώσει η πατρίδα και έτσι πρέπει να συζητήσει μαζί μας. Έχει ένα θεματάκι. Είναι ένα λαϊκιστικό κίνημα, που λέει τα πάντα στους πάντες, ό,τι θέλουν ν’ ακούσουν. Και βρήκα εξαιρετικά άκομψο και με στενοχώρησε αυτό που έκανε ο κ. Τσίπρας χθες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Γιατί περνάμε δύσκολους καιρούς και δεν έχει έννοια να οξύνουμε, αλλά όταν μιλάς για έναν εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας, δεν μπορείς να λες «να μη διανοηθεί» μ’ αυτό το διατακτικό ύφος. Δεν είναι ωραίο και μια τέτοια συμπεριφορά δεν προάγει τα συμφέροντα της κοινωνίας, την οποία όλοι υποτίθεται ότι υπηρετούμε.»

Για το αν διευκολύνει το εκλογικό αποτέλεσμα την κυβέρνηση στη διαχείριση του χρέους και τη σχετική συζήτηση

«Της δίνει ένα επιχείρημα, αυτό είναι σίγουρο. Είμαι μειοψηφία σ’ αυτό, αλλά πιστεύω ότι διευκολύνει και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ποιος θα τολμήσει από τα μικρά κόμματα να ρίξει την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή; Εκ του θεσμικού ρόλου του ΠτΔ, όλα τα κόμματα έχουν προφανή λόγο να συμπράξουν στην εκλογή ΠτΔ. Όσο ευρύτερη η πλειοψηφία, τόσο καλύτερα για το κράτος και την πατρίδα.»

Για τη Χρυσή Αυγή και τους αστυνομικούς που εμφανίζονται να τη στήριξαν στις ευρωεκλογές

«Στα εκλογικά τμήματα του αρχηγείο της ΕΛΑΣ, η Χρυσή Αυγή κατέγραψε σχεδόν το πανελλήνιο ποσοστό της, 10%. Είναι μεγάλο ποσοστό. Στα ΜΑΤ που είναι ο πιο σκληρός πυρήνας της Αστυνομίας, όμως, δεν κατέγραψε πάνω από 5%. Υπάρχουν, βέβαια, δυο-τρία εκλογικά τμήματα, αλλά δεν είναι μόνο αστυνομικών, όπως πιστεύει ο κόσμος. Ψήφισαν και ετεροδημότες και πολίτες και δεν υπάρχει η δυνατότητα, παρότι το προσπαθήσαμε, να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα. Και ήταν και στρατιωτικοί σ’ αυτά τα τμήματα, αλλά δεν λέχθηκε αυτό. Δεν είναι σωστή αυτή η συζήτηση λοιπόν. Γίνεται βέβαια από την ευαισθησία της κοινωνίας, αλλά δεν είναι δυνατόν να δίνει τη δυνατότητα να φαίνεται ότι χαρίζουμε ένα μεγάλο και κρίσιμο κομμάτι της κοινωνίας που είναι η Αστυνομία στη Χ.Α. Σε κάποια εκλογικά τμήματα, χωρίς να μπορούμε να το ταυτοποιήσουμε, μπορεί να παρατηρήθηκαν κάποιες διαφορές δύο ή τριών μονάδων. Δεν πρέπει να επιτρέπουμε στη Χ.Α. να επιχαίρει. Το κόμμα του κ. Καμμένου έχασε πιο πολύ και τροφοδότησε με ψήφους τη Χ.Α. και παρά ταύτα είναι κάτω από το 10%.»

Για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού

«Αλλαγή της κυβέρνησης; Είμαι κομμάτι της και δεν μπορώ να το πω. Αλλά μπορώ να σας πω για αλλαγή πολιτικής. Στη φορολογική πολιτική, είμαι των φιλελεύθερων οικονομικών απόψεων και πιστεύω ότι το κράτος πρέπει να έχει έσοδα και θα έχει όταν υπάρχει οικονομική δραστηριότητα. Και οικονομική δραστηριότητα θα μπορέσει να υπάρξει όταν η φορολογική επιβάρυνση δεν είναι υπέρμετρη. Σε πολλούς Έλληνες, ιδίως στα ακίνητα, έχει υπάρξει υπέρμετρη…»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk