Μ. Βορίδης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πέτυχε μια νίκη τέτοια που να μπορεί να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό περί δημοψηφίσματος και ανατροπής»

Τη Δευτέρα 26 Μαΐου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., μίλησε στον Βήμα fm για το εκλογικό αποτέλεσμα

Τη Δευτέρα 26 Μαΐου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Μάκης Βορίδης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για το εκλογικό αποτέλεσμα.{{{ audio1 }}}

Για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος

«Νομίζω ότι ο κόσμος μάς λέει «τελευταία ευκαιρία». Για να το πω αλλιώς, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε μια τόσο μεγάλη διαφορά που να μπορεί να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό του περί δημοψηφίσματος και ανατροπής. Δεν θέλω να μπω σε συζήτηση για ανασχηματισμό, αλλά θα σας έλεγα ότι το σημαντικό είναι ότι τώρα πια, εκτός από τη σοβαρή προσπάθεια να κρατηθούν σε σταθερή τροχιά τα δημόσια οικονομικά, πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε συγκεκριμένα πράγματα. Όλο αυτό που πολύ ωραία περιέγραψε ο πρωθυπουργός, πρέπει να το δούμε να αρχίσει να γίνεται. Δεν έχουμε άλλη ευκαιρία, διότι κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει άλλο χρονικό περιθώριο για να τραβήξει αυτό πιο πολύ. Υπάρχει ένα ορόσημο που κατά τη γνώμη μου δεν είναι καταλυτικό και μπορεί η κυβέρνηση να το ξεπεράσει και είναι οι προεδρικές εκλογές και η Βουλή μπορεί να διαμορφώσει τους συσχετισμούς που θα επιτρέψουν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Έτσι, ο ωφέλιμος χρόνος, διότι είναι στη μέση της κυβερνητικής θητείας, είναι η εξάντλησή της. Πρέπει σ’ αυτό το χρονικό διάστημα να υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα και από αυτό θα κριθεί από τη συγκεκριμένη απόδοση. Όλα τα υπόλοιπα που συμβαίνουν στην πολιτική σκηνή, εάν δεν μεταφράζονται σε κάτι που έχουν αποτέλεσμα στην κυβερνητική απόδοση, είναι κατά τη γνώμη μου αδιάφορα για τον κόσμο. Μια πολιτική πρωτοβουλία που ενισχύσει τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς προφανώς έχει ενδιαφέρον. Ό,τι βελτιώνει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, βελτιώνει και τη δυνατότητα της κυβερνητικής απόδοσης. Αλλά δεν μπαίνω σ’ αυτή τη λογική, διότι τελικά αυτό που θα κριθεί από τους πολίτες είναι η απόδοση της κυβέρνησης.

Δεν πιστεύω στην έννοια των συσχετισμών, αλλά μόνο στην έννοια της αξιοκρατίας και της αποτελεσματικής λειτουργίας της κυβέρνησης. Αν είναι να σκεφθεί κάτι για τη λειτουργία της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός από εδώ και πέρα, δεν είναι ο ανασχηματισμός, αλλά η αποτελεσματικότερη λειτουργία της κυβέρνησης.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk