Loukumami

«Θα σε πάω να δοκιμάσεις τσούρος, τον λουκουμά α λα ισπανικά δηλαδή, όπως ακριβώς τον έτρωγα στη Μαδρίτη, όταν σπούδαζα» μου υποσχέθηκε μια καλή μου φίλη. Ετσι μου σύστησε το χαρούμενο Loukumami στην οδό Πανεπιστημίου, στο οποίο ο παραδοσιακός ελληνικός λουκουμάς συναντά τα ευρωπαϊκά αδελφάκια του: τα ισπανικά μακρόστενα τσούρος και τα αφράτα γαλλικά μπενιέ, πασπαλισμένα με άφθονη ζάχαρη. Ο Βασίλης Χατζαντώνης δημιούργησε το συγκεκριμένο κατάστημα πριν από περίπου έναν χρόνο. «Ενδεχομένως να είμαστε το μόνο μαγαζί στον κόσμο που σερβίρει και τα τρία αυτά είδη λουκουμά» αναφέρει και συμπληρώνει: «Ουσιαστικά πήραμε τον παραδοσιακό λουκουμά, τον “ξεσκονίσαμε” και πετάξαμε από πάνω του το σεμέν της γιαγιάς». Πράγματι, έξυπνες, μοντέρνες και εύχρηστες συσκευασίες υποδέχονται τους λαχταριστούς λουκουμάδες, οι οποίοι παρασκευάζονται χωρίς έτοιμα μείγματα.

Δεν αντισταθήκαμε καθόλου στο γεμιστό τσούρος με πραλίνα φουντουκιού, αλλά ούτε και στη μεγάλη εκδοχή του μπενιέ, το οποίο εμπλουτίζεται με κρέμα αρωματισμένη με βανίλια Μαγαδασκάρης, καραμελωμένα μήλα και αμύγδαλα. Ομως και ο ελληνικός λουκουμάς δεν έμεινε παραπονεμένος, καθώς τον τιμήσαμε παραδοσιακά, με μέλι και κανέλα.
Οπως, βέβαια, θα διαπιστώσει όποιος επισκεφθεί το Loukumami, ο κατάλογος του μαγαζιού χρειάζεται μελέτη, καθώς προσφέρει και τα τρία είδη λουκουμά σε διαφορετικές εκδοχές, με υπέροχες γεύσεις γέμισης και πρωτότυπα ντιπ. Στο τέλος, ο ιδιοκτήτης μας κέρασε και φρέσκο σπιτικό παγωτό, στο οποίο η σοκολάτα Καραϊβικής συναντούσε την τόνκα, αυτό το εκλεκτό μπαχαρικό με τα εξαιρετικά αρώματα βανίλιας και πικραμύγδαλου. Φύγαμε απόλυτα χορτασμένες και ευχαριστημένες. {{{ moto }}}

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 17 Μαΐου 2014.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk