Γ. Μηλιός: «Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει γρήγορες πολιτικές εξελίξεις και εθνικές εκλογές»

Την Παρασκευη 23 Μαΐου ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στον Βήμα fm για τις ευρωεκλογές

Την Παρασκευη 23 Μαΐου ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τις ευρωεκλογές.{{{ audio1 }}}

Για τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ

«Θέλουμε να έχουμε μια πολύ ισχυρή ευρωομάδα, διότι θα κληθεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης της Αριστεράς. Θεωρούμε ότι θα κάνει μια τομή όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη, διότι θα βάλει για πρώτη φορά στο τραπέζι τα αιτήματα της κοινωνικής πλειοψηφίας και το τέλος της λιτότητας ή μια λύση χρέους που ευνοεί τους πολλούς και όχι την κυριαρχία των τραπεζών.

Πιστεύουμε ότι θα είναι ένα αποτέλεσμα που η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να νομοθετεί πλέον αυτά που θέλει να νομοθετήσει, τις συντάξεις των 360 ευρώ ή τις ομαδικές απολύσεις που θα πλήξουν τον κλάδο των τραπεζών και σύντομα θα χάσει την αρχή της δεδηλωμένης και δεν θα μπορεί να ψηφίζει αυτά που θέλει. Έτσι, σύντομα θα έχουμε πολύ σύντομα σημαντικές πολιτικές εξελίξεις και προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Είναι συμβολικό και δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει αυτό το πρόγραμμα… Δεν είναι το ίδιο (με το ΠΑΣΟΚ). Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι εμείς δεν θα συνεχίσουμε με τα προγράμματα της λιτότητας και αντίθετα θα τα ανατρέψουμε, έχοντας προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και παρέχοντας στην κοινωνία τα αναγκαία αγαθά που έχουν στερηθεί: ρεύμα, νερό, σίτιση, στέγαση. Και κάνοντας ένα πρόγραμμα για την ανάκτηση της εργασίας. (Με αυτά) πάρα πολύ σύντομα (θα τερματιστεί η λιτότητα). Άμεσα θα πάμε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και το έχουν αποδεχθεί όλες οι ενώσεις και ομοσπονδίες, μεταξύ των οποίων και η ΕΣΕΕ.»

Για το ενδεχόμενο ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

«Το θεωρώ απίθανο, αλλά στην πολιτική πρέπει να εξετάζει κανείς όλα τα σενάρια. Επειδή το θεωρώ απίθανο, όμως, ειλικρινά θεωρώ ότι το βράδυ της Κυριακής θα έχουμε αλλάξει σελίδα και θα είναι θέμα χρόνου πότε θα προκύψουν εθνικές εξελίξεις και αυτό θα είναι ισχυρό μήνυμα και για την Ευρώπη, διότι περιμένουν τα αποτελέσματα στην Ελλάδα πάρα πολύ.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk