Ν. Χουντής: «Καλοδεχούμενες οι ψήφοι, απ’ όπου και αν προέρχονται»

Την Πέμπτη 22 Μαΐου ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στον Βήμα fm για τις ευρωεκλογές και τη Χρυσή Αυγή

Την Πέμπτη 22 Μαΐου ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τις ευρωεκλογές και τη Χρυσή Αυγή.{{{ audio1 }}}

Για τις ευρωεκλογές

«Είμαστε μπροστά σε μία κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση και από το αποτέλεσμα θα κριθεί εάν θα συνεχιστούν αυτές οι πολιτικές λιτότητας σε Ελλάδα και Ευρώπη, οι μερκελικές πολιτικές, και επομένως θα κριθεί η ζωή και η καθημερινότητα και προοπτική του τόπου και της νεολαίας σε Ελλάδα και Ευρώπη.»

Για τη Χρυσή Αυγή και τις ψήφους της

«Νομίζω ότι αυτή η διάκριση (ηγεσίας και ψηφοφόρων) την έχουν κάνει όλοι και δεν χαρακτηρίζει τη δική σου στάση. Γίνεται μονίμως και παγίως στην πολιτική αυτή η βαρβαρότητα και για χώρους όχι μόνο της Χρυσής Αυγής, αυτού του νεοφασιστικού μορφώματος και της βαρβαρότητας, αλλά καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη να στείλει ένα μήνυμα προς το λαό με βάση τα συγκεκριμένα προβλήματα. Και εμείς, αυτό το μήνυμα που στείλαμε για τη Χ.Α. δεν σημαίνει πως έχουν όλοι ενστερνιστεί το corpus της βάρβαρης αυτής οργάνωσης, αλλά είναι άνθρωποι που έχουν εξαθλιωθεί από τις βάρβαρες αυτές μνημονιακές πολιτικές, τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση, την οργή, την προσβολή της εθνικής αξιοπρέπειας και ότι ο δρόμος που διάλεξαν να διαμαρτυρηθούν είναι λαθεμένος και επικίνδυνος. Επομένως, τους εγκαλούμε και τους καλούμε να διορθώσουν το λάθος και να συμβάλλουν σε μια προσπάθεια να ακυρώσουμε αυτές τις πολιτικές.»

Για το αν είναι «καλοδεχούμενες» για τον ΣΥΡΙΖΑ οι ψήφοι της Χ.Α.

«Μην το λέτε έτσι… Καλοδεχούμενες είναι όλες οι ψήφοι, απ’ όπου και αν προέρχονται, με την έννοια ότι συμβάλλουν στην προσπάθεια να ανατρέψεις όλα αυτά τα πράγματα. Σας είπα πως όταν απευθύνεσαι στους πολίτες, απευθύνεσαι με βάση τα κοινωνικά προβλήματα και τους λες «αυτό θέλω από σένα». Με βάση την κοινωνική έκφραση. Αυτό σε καλώ να κάνεις και το μήνυμα αυτό απευθύνεται σε όλο το λαό. Ούτε συζήτηση (για τη Χ.Α.). Έχει μια δεύτερη ευκαιρία (αυτός που ψήφισε Χ.Α.) να το διορθώσει το λάθος που έκανε. Και αυτός και όλοι όσοι ψήφισαν στις δημοτικές εκλογές. Νομίζετε ότι εγώ πρέπει να υποστηρίξω αυτό, διότι είναι ο καλύτερος τρόπος;»

Για το αν η Χ.Α. θα βγει ακόμη πιο ενισχυμένη στις ευρωεκλογές και αν αυτό σημαίνει κάτι για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Σημαίνει έτσι ή αλλιώς. Δεν τελειώνουμε με τη Χ.Α. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε τώρα είναι να την αποδυναμώσουμε από την πολιτική ενίσχυση και είναι ένα πρόβλημα που αφορά και τις ευρωεκλογές και την πορεία του τόπου. Δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε. Πάντα θα υπάρχει αυτό το πράγμα και στη δική μας στρατηγική και πολιτική, με το χτύπημα των μνημονιακών πολιτικών, και το χτύπημα της Χ.Α. Θα πρέπει να συντρίψουμε την πολιτική και εκλογική της επιρροή.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Η γιορτή της δημοκρατίας και η παραφωνία Βελόπουλου Το κεντρικό σύνθημα στη δεξίωση για την 47η επέτειο από την... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk