Ν. Ανδρουλάκης:Τη Χρυσή Αυγή την έβαλε ξανά στην ατζέντα ο Μπαλτάκος

Την Πέμπτη 22 Μαΐου ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΠαΣοΚ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, μίλησε στον Βήμα fm για το ΠαΣοΚ, τη Χρυσή Αυγή, την κυβέρνηση και τις ευρωεκλογές

Την Πέμπτη 22 Μαΐου ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΠαΣοΚ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για το ΠαΣοΚ, τη Χρυσή Αυγή, την κυβέρνηση και τις ευρωεκλογές.{{{ audio1 }}}

Για το κυβερνητικό έργο

«Σε επίπεδο φορολογικής πολιτικές έχουν γίνει πολλές αστοχίες, αλλά δεν υπήρξε μια ολοκληρωμένη φορολογική μεταρρύθμιση, διότι δεν το επέτρεψε η τρόικα. Φοβήθηκε το χρηματοδοτικό κενό μέσα από την πτώση των εσόδων τα πρώτα χρόνια, αν θα άλλαζε η φορολογική πολιτική. Τώρα, όμως, με το πρωτογενές πλεόνασμα και με την προσπάθεια να βγει η χώρα στο ξέφωτο, πρέπει αυτά να αποκτήσουν μια πρακτική εφαρμογή, το πώς δηλαδή θα διαχειριστούμε τα χρέη των Ελλήνων στην Εφορία, το ΙΚΑ και τις τράπεζες. Θα υπάρξουν π.χ. περισσότερες δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ώστε να ανασάνει η μικρομεσαία επιχείρηση και επιτέλους να μη συνεχίζεται αυτό το φαινόμενο; Διότι καλές είναι οι μεγάλες επενδύσεις, αλλά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα βοηθήσουν να ανοίξουν οι πολλές νέες θέσεις εργασίας. Δημοσιονομικά έχει αποτέλεσμα η χώρα, το οποίο σιγά-σιγά θα περάσει στην πραγματική οικονομία. Το μεγάλο στοίχημα της επόμενης κυβέρνησης είναι το πρόσημο του πώς θα πάει σε μια τέτοια αλλαγή. Πώς θα πάει η αγορά και θα διαμορφώσει κανόνες για να μην οδηγηθούμε στο παρελθόν και στα ίδια λάθη.»

Για το ΠΑΣΟΚ και το μέλλον του, μετά τις ευρωεκλογές

«Το ΠΑΣΟΚ έχει μόνο ένα δρόμο για να ανασυγκροτηθεί και να αποκτήσει μια δυναμική: να αφηγηθεί πώς θα βγούμε από τα σημερινά αδιέξοδα με έναν προγραμματικό λόγο, ο οποίος θα είναι ταυτόχρονα και κοινωνικά δίκαιος και ρεαλιστικός. Έχει κάνει πράγματα, αλλά έχουν γίνει και λάθη. Να αφήσουμε το οικονομικό; Να δούμε τη Χρυσή Αυγή; Δεν ήταν σε αποδρομή μετά τη δολοφονία Φύσσα; Πώς ξαναμπήκε στο δημόσιο διάλογο; Βρέθηκε σε αποδρομή, αλλά ο κ. Μπαλτάκος δυστυχώς το επανέφερε, μαζί και τη συνωμοσιολογία.

Θα έχουμε μηνύματα για την εσωτερική πολιτική ζωή από τις ευρωεκλογές. Σίγουρα αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, να συζητάμε αν θα υπάρχει κυβέρνηση, είναι κάτι που συμβαίνει μόνο εδώ και σε καμία άλλη χώρα. Ο κ. Βενιζέλος το έβαλε το θέμα αυτό μέσω του πολιτικού ρεαλισμού. Όταν έχεις μια αντιπολίτευση που έχει τη στρατηγική του «όλοι εναντίον όλων», μια ποδοσφαιροποίηση, ποτέ συνεννόηση και «όχι σε όλα», λέει το προφανές: ότι οι εκλογές είναι ένα δημοψήφισμα και ο κ. Τσίπρας, αν το ΠΑΣΟΚ δεν πάει καλά, όποτε έρχεται ένα νομοσχέδιο στη Βουλή θα λέει ότι δεν έχουμε την πολιτική νομιμοποίηση και ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές. Δεν εξαρτάται το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, όμως, από το αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk