Θ. Παπαθεοδώρου: «Η ΔΗΜΑΡ θα στηρίξει κυβερνητικά σχήματα»

Την Τετάρτη 21 Μαΐου ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ, μίλησε στον Βήμα fm για τις εκλογές και τη ΔΗΜΑΡ

Την Τετάρτη 21 Μαΐου ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για τις εκλογές και τη ΔΗΜΑΡ.{{{ audio1 }}}

Για το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών

«Στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής και η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλαν διλήμματα που ήταν το δημοψήφισμα και η σταθερότητα της χώρας, ο μνημονιακός και αντιμνημονιακός αγώνας και όλο αυτό το πλαίσιο που είδαμε ότι απορρίφθηκε από την πλειονότητα του ελληνικού λαού. Δεν είδαμε δηλαδή να ακολουθεί αυτές τις πρακτικές και τα διλήμματα, διότι ξέρει ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι πλέον αυτές που θα οδηγήσουν τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Διότι απορρίφθηκε το δίλημμα και του ενός και του άλλου και η πόλωση που υπάρχει αυτή τη στιγμή δημιουργεί διχασμό στην κοινωνία που δεν εξυπηρετεί ούτε τα συμφέροντα της χώρας ούτε της κοινωνίας και αυτός είναι που φέρνει ψήφο στη Χρυσή Αυγή και στις ακροδεξιές ατζέντες.»

Για το ενδεχόμενο επιστροφής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση

«Το ξεκαθάρισε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στην παρουσίαση των ευρωβουλευτών ότι η ΔΗΜΑΡ είναι κυβερνώσα δύναμη που θα στηρίξει πολιτικές και είναι εδώ για να στηρίξει σχήματα κυβερνητικά που όμως θα έχουν συγκεκριμένες και συμφωνημένες πολιτικές που θα τηρούνται. Οι όροι τίθενται κάθε φορά από τη συμφωνία στο πολιτικό περιεχόμενο των επιλογών. Θα συμφωνήσουμε σε κάποιες πολιτικές, αλλά δεν πρέπει να ακολουθήσουν τη λογική των προηγούμενων, δηλαδή να συναντάμε θύλακες της ακροδεξιάς μέσα στην κυβέρνηση και να εναντιωνόμαστε σε μέτρα που σήμερα ο πολίτης να γίνονται πράξη. Θα πρέπει οι κυβερνητικοί εταίροι με γενναιότητα να συμφωνήσουν σε μέτρα χωρίς να κλείνουν το μάτι σε μονοκομματικές διαδικασίες, ακόμη και αν είναι πολυκομματική η κυβέρνηση.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk