Σ. Ράπτη: «Αισιοδοξώ για την εκλογική επίδοση της Ελιάς»

Την Τετάρτη 21 Μαΐου η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ελιάς, μίλησε στον Βήμα fm για τις ευρωεκλογές

Την Τετάρτη 21 Μαΐου η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ελιάς, Συλβάνα Ράπτη μίλησε στις «Πρωινές Διαδρομές» και στους Βασίλη Αδαμόπουλο και Σωτήρη Ξενάκη για τις ευρωεκλογές.{{{ audio1 }}}

Για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής

«Ο προεκλογικός αγώνας είναι έντονος και τρέχουμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Το παλεύουμε και ειδικά τώρα που στις ευρωεκλογές έχει και σταυρό, αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, διότι δεν επιλέγεις, όπως γινόταν, ένα «πακέτο» ανθρώπων, αλλά επιλέγεις πλέον το «δικό σου» άνθρωπο που θα πάει στο Ευρωκοινοβούλιο για να δουλέψει για την Ελλάδα. Κανονικά θα έπρεπε (να γυρίσουμε όλη την Ελλάδα), αλλά από τη στιγμή που ο σταυρός ανακοινώθηκε όταν ανακοινώθηκε, ο καθένας έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε.»

Για την πορεία της Ελιάς στις ευρωεκλογές

«Αισιοδοξώ. Θεωρώ ότι θα πάμε καλά και έχουμε αυτές τις μέρες ως την Κυριακή για να κερδίσουμε έδαφος και να πείσουμε ότι ως Ελιά, ΠΑΣΟΚ και Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα είμαστε η δύναμη εκείνη που μπορεί μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο για να γίνει καλύτερη η ζωή όλων μας και να πάψουν οι συντηρητικές πολιτικές που μας έχουν φέρει εδώ που μας έχουν φέρει όλους μας.

Λέμε ότι ή θα είστε με την Ελιά και το ΠΑΣΟΚ που πήρε την απόφαση για να σταθεί η χώρα όρθια και να πλησιάζουμε τώρα να βγούμε από την κρίση και το Μνημόνιο ή θα είστε με τον Τσίπρα και τη δική του ομάδα που το μόνο που έχει να δώσει είναι ένας καταγγελτικός λόγος και μια έντονη ρητορική χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας και της Ευρώπης. Το να φωνάζουμε και να υψώνουμε τη γροθιά μας μπορεί να είναι εύκολο και να δημιουργεί εντυπώσεις, να είναι ελκτικό, αλλά στην πράξη δεν μας δίνει λύσεις.»

Για το δίλημμα Βενιζέλου και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

«Πιστεύω ότι οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν, εάν χρειαστούν, σε χρόνο τέτοιο που να μην επηρεάσουν την κοινωνικοοικονομική ζωή της χώρας. Απλά να το πω: έρχεται καλοκαίρι και τουρισμός. Να το σκεφθούμε καλά αυτό πριν ψηφίσουμε. Αλλά να ξέρουμε κιόλας ότι αν δεν πάμε καλά (ως Ελιά), δεν μπορούμε να ξυπνήσουμε το άλλο πρωί και να πούμε ότι δεν έγινε τίποτα. Ξεκάθαρα πρέπει να πούμε ότι το ΠΑΣΟΚ έβαλε πλάτη και το πολιτικό κόστος στην μπάντα και εάν δεν αναγνωριστεί αυτό, ε, θα έχεις και ένα παράπονο. Δεν μπορείς να επιμένεις με το ζόρι κάποιον που λέει «βρε αδελφέ, δεν θέλω να με σώσεις εσύ».»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk