Ε. Καϊλή: «Κάποιοι συνεργάτες του Παπανδρέου τον αδικούν»

Την Τρίτη 20 Μαΐου η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ελιάς, μίλησε στον Βήμα fm για τα γεγονότα στις Κάννες και τις εκλογές

Την Τρίτη 20 Μαΐου η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ελιάς, Εύα Καϊλή μίλησε στους Βασίλη Χιώτη, Νότη Παπαδόπουλο και Γιώργο Παπαχρήστο για τα γεγονότα στις Κάννες και τις εκλογές.{{{ audio1 }}}

Για τα γεγονότα στις Κάννες

«Η προσπάθεια μεταφοράς ευθυνών των ανθρώπων που εισηγήθηκαν στον τότε πρωθυπουργό το δημοψήφισμα, νομίζω ότι αδικεί και ιστορικά την προσπάθεια που έκανε τότε ο πρωθυπουργός. Δυο-τρεις άνθρωποι που ήταν κοντά στον τότε πρωθυπουργό, όπως ο κ. Καστανίδης, επιχείρησαν μέσα από το δημοψήφισμα να δικαιολογηθούν και επειδή τα σενάρια που κυκλοφορούν παράλληλα, με αποκαλύψεις ότι η χώρα μας είχε φτάσει στον γκρεμό και τελικά με την κυβέρνηση συνεργασίας που σχηματίστηκε σώθηκε και παρέμεινε στην Ε.Ε. νομίζω ότι έχουν απαντήσει.»

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές

«Το ζήτημα το έθεσε ο κ. Τσίπρας που είπε «25 ψηφίζουμε, 26 φεύγουν» και έχει ήδη αυτοαναιρεθεί βάζοντας διλήμματα εθνικών εκλογών. Ήταν λάθος και η απάντηση στην ερώτηση αυτή που δόθηκε από Βενιζέλο-Σαμαρά είναι ότι για να υπάρξει νομιμοποίηση, εάν τα ποσοστά είναι χαμηλά, και η κυβέρνηση να μπορεί να συνεχίσει το έργο της, τότε θα πρέπει να γίνει μια κουβέντα ή αν θα πρέπει για να συνεχίσει να οδηγηθούμε σε εθνικές εκλογές. Αλλά είναι πολύ άδικο να θέτουμε τέτοια εθνικά ζητήματα σε ευρωεκλογές. Πρέπει η θητεία της κυβέρνησης να είναι τετραετής, να ολοκληρώσει ένα έργο και να μη διακόπτεται από εκείνους που προσπαθούν με την επαναστατική τους διάθεση και ρητορική να οδηγήσουν τη χώρα σε νέες περιπέτειες, διότι ο κόσμος έχει αποδείξει ότι θέλουμε σταθερότητα. Αυτό αποδείχθηκε την πρώτη Κυριακή και θέλω να πιστεύω ότι και τη δεύτερη Κυριακή δεν θα υιοθετήσουμε τέτοιου είδους σενάρια, διότι ήδη τα ποσοστά έχουν δείξει ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις κρατάνε τα ποσοστά τους, όπως και η δημοκρατική παράταξη, η οποία δεν πρέπει να χάσει την ψήφο ελπίδας του κόσμου.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk