Χρ. Μαχαίρας: «Προοδευτική λύση δεν υπάρχει ούτε με το συντηρητικό πρόγραμμα Ν.Δ.-ΠαΣοΚ ούτε με τις ανεδαφικές λύσεις του ΣΥΡΙΖΑ»

Τη Δευτερα 19 Μαΐου ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, μίλησε στον Βήμα fm για το αποτέλεσμα των εκλογών και το ενδεχόμενο επιστροφής στην κυβέρνηση

Τη Δευτερα 19 Μαΐου ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Χρήστος Μαχαίρας μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για το αποτέλεσμα των εκλογών και το ενδεχόμενο επιστροφής στην κυβέρνηση.

Για το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών

«Η ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία είναι εξαιρετικά ικανοποιημένη από τα χθεσινά αποτελέσματα και αυτό όχι μόνο λόγω της μικροκομματικής καταγραφής των δυνάμεων σε όλη την Ελλάδα, αλλά για κάτι πολύ σημαντικότερο. Ότι αυτό που προέκυψε είναι πως οι πολίτες, σε μεγάλο βαθμό, στήριξαν την ακηδεμόνευτη Τοπική Αυτοδιοίκηση και επέλεξαν πρόσωπα που κινούνται πέρα από τη λογική των κομματικών εξουσιοδοτήσεων. Η ΔΗΜΑΡ έχει την αντίληψη ότι συνέβαλε στην ανάπτυξη των αυτοδιοικητικών σχημάτων που έχουν γνώση, ήθος και ικανότητες και δεν μιλώ μόνο για Καμίνη-Μπουτάρη. Προφανώς γι’ αυτούς, αλλά και τον κ. Ιωακειμίδη στο Ρέντη-Νίκαια, τον κ. Παπαδόπουλο στη Θέρμη που εξελέγησαν και οι δύο με τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ από τον α’ γύρο και για μια σημαντικότατη εκλογική καταγραφή αυτοδιοικητικών σχημάτων και υποψήφιων περιφερειαρχών που στήριξε μόνο – και το τονίζω αυτό – η ΔΗΜΑΡ.»

Για την υποψηφιότητα Γιαννακάκη στην Περιφέρεια Αττικής

«Σαφώς δεν πήγε καλά και παίρνουμε το μήνυμα από αυτό το δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα. Η Μαρία Γιαννακάκη έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε, αλλά το κόμμα μας άργησε να καταθέσει την υποψηφιότητά της. Είχε πρόβλημα αναγνωρισιμότητας, έτρεξε και έκανε ό,τι μπορούσε και είναι μια υποψηφιότητα-παρακαταθήκη για το μέλλον και θα κάνουμε και εμείς ό,τι μπορούμε για να ανακατασκευάσουμε την εικόνα που δημιουργήθηκε.»

Για το δίλημμα των εκλογών

«Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, αυτοπαγιδεύτηκαν στη δημοψηφισματική λογική που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και στο πλασματικό κατ’ εμάς δίλημμα μνημόνιο-αντιμνημόνιο που ισοπεδώνει όλες τις αποχρώσεις και ενδιάμεσες στάσεις και όρθωσε ένα εξίσου παραπλανητικό δίλημμα, το οποίο είναι το «σταθερότητα ή περιπέτεια».

Το αποτέλεσμα του Λεκανοπεδίου της Αττικής πρέπει να διαβαστεί με έναν τρόπο, αλλά στην περιφέρεια χιλιάδες πολίτες απεγκλωβίστηκαν από τη λογική του ασφυκτικού αυτού διλήμματος που δεν στήνεται μόνο με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ.»

Για το ενδεχόμενο επιστροφής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση

«Η ΔΗΜΑΡ λέει ότι δεν μπορεί να στηθεί καμία προοδευτική λύση χωρίς αυτήν μέσα, αλλά προοδευτική λύση για εμάς σημαίνει προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα, με προγραμματικές συμπτώσεις, αλλά και ένα επιπλέον στοιχείο: σύμπτωση δεσμεύσεων.

Ας μην έρθει (ο Σαμαράς να μας πει να γυρίσουμε στην κυβέρνηση). Δεν θα πάμε για μια καινούργια προγραμματική συμφωνία, διότι εμείς έχουμε συναρτήσει οποιαδήποτε προγραμματική συμφωνία με τα μέτρα που λαμβάνονται και ήδη έχουν ληφθεί νέα μέτρα, επαχθή με το πολυνομοσχέδιο για μεγάλα τμήματα της κοινωνίας που χειμάζονται και όλη αυτή η αρνητική δυναμική που φέρνουν αυτά τα μέτρα θα μας οδηγήσουν σε αναγκαστική πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μέσα στο 2014.

Κι όπως κάνω αυτήν την κριτική στη Ν.Δ., έτσι θα κάνω κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει να μετεωρίζεται ανάμεσα σε ρεαλιστικές λύσεις και ανεδαφικούς δογματισμούς του τύπου από τη μία θα κάνω εθνοσυνέλευση και από την άλλη θα σκίσω το μνημόνιο, από την άλλη θα κάνω ευρωπαϊκή συνέλευση και φτάνω στο ακραίο δραχμή ή ευρώ. Αν με ρωτάτε λοιπόν, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει περιθώριο για προγραμματικές συμπτώσεις. Σας είπαμε ότι είμαστε επαγγελματίες εταίροι ή μπαλαντέρ; Προοδευτική λύση δεν σημαίνει ούτε το ανεδαφικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ούτε το συντηρητικό πρόγραμμα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk